15-22 Nisan Turizm Haftası Etkinlikleri

15-22 Nisan Turizm Haftası Etkinlikleri

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle 2016 yılında, 7 milyon turist ve 6...

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle 2016 yılında, 7 milyon turist ve 6 milyar dolar gelir kaybı beklendiğini söyledi.

15- 22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Samsun'da Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen tören ile başladı. Anıta çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Etkinlikler, daha sonra Bölge İdare Mahkemesi ile Anıt Park'ın arasında kalan ve yeni açılışı yapılacak olan Turizm Danışma Bürosu'nun yanında devam etti. Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri Kafkas dansı gösterisi sergiledi. Yusuf Kına adlı öğrenci de "Samsun" adlı şiirini seslendirdi. Etkinliklerin ardından Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve KATİD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş konuşma gerçekleşti.

"7 MİLYON TURİST VE 6 MİLYAR DOLAR GELİR KAYBI BEKLENİYOR"

Terör olayları nedeniyle Türkiye'deki turist sayısında azalma yaşanacağını iddia eden KATİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, "Turizm ülkemiz ekonomisinin vazgeçilmez gelir kaynakları arasında yer almaktadır. Geçen sene dünya turizm cirosu 1.5 trilyon dolar olurken, Türkiye'nin payı 38 milyar dolar olmuştur. Karadeniz bu pastadan 1 milyar dolar gelir elde edilmiştir. Çevremizde yaşanan terör olayları, içerideki ve dışarıdaki ekonomik daralma, turizm gelirlerinde 2016 yılı beklentilerimizi ciddi anlamda düşürmektedir. Ne yazık ki bu yıl 7 milyon turist ve 6 milyar dolar gelir kaybı beklenmektedir. Turizm Haftası'nın amacına ulaşmasını dilerim" dedi.

ARLI : "TURİZMLE ALAKALI 50 CİVARINDA PROJEMİZ VAR"

Büyükşehir Belediyesi olarak turizm projelerine sahip olduklarını vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, "Turizm insanlığın, canlıların, tüm varlıkların içinde bulunduğu bir toplumsal harekettir. Turizm hem ekonomik dinamiklik hem de insanlarımız için psikolojik bir ihtiyaçtır. Bu nedenle turizme çeşitli katkılarda bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği Kurulumuz bulunmaktadır. 17 belediyemizin içinde bulunduğu ve turizm işletmecilerinin de içinde yer aldığı bir birlik buruldu. Bu birlikle müşterek olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 50 civarında projemizin bir kısmı hayata geçti. Bir kısmı proje aşamasında, bir bölümü de tasarım aşamasında. Turizm Eylem Planı kapsamında 2017 yılına kadar eylem planındaki bölgelerde projeleri hayata geçireceğiz. Terör nedeniyle 2016 yılında turizmin azalacağı, pastanın küçüleceği söz konusu. Biz de buna yönelik olarak iç turizmi geliştirmek için projeler hazırladık. Bunun için il genelinde ve komşu illerimizde ziyaretlerde bulunarak turizm dinamiğini canlandırmak istiyoruz" diye konuştu.

YÜKSEL: "TURİZM HAFTASININ 40.SINI KUTLUYORUZ"

Turizm Haftası'nın 40. yılını kutladıklarını belirten Vali Yardımcısı Yüksel, "Turizm Haftası artık ülkemizin her yerinde kutlanır hale geldi. Başlangıçta belli başlı illerimizde bu etkinlikler düzenleniyordu. Samsun uluslararası bir havalimanına sahip. Her yıl artan uçuş sayısı ve yolcu sayısına ulaşıyor. Ürün, ürün geliştirme, tanıtma, pazarlama ve ulaştırma bizim turizmde öncelliğimiz olan konulardır. Samsun'da bunların yanı sıra gelen misafirlerin geceleme sayısını arttırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Yüksel Ünal'ın hazır bulunduğu program, konuşmaların ardından Turizm Danışma Bürosu'nun açılması ile sonlandı.