1,5 milyon depremzedenin seçim listeleri nasıl hazırlanacak?

1,5 milyon depremzedenin seçim listeleri nasıl hazırlanacak?
Güncelleme:

Türkiye 14 Mayıs seçimleri için geri sayıma geçmişken, 11 ilimizi yıkan depremlerin etkilediği yaklaşık 1,5 milyon depremzedenin nasıl oy kullanacağı da belli oldu.

11 ilde yaşanan büyük yıkımın ardından yaklaşık 1,5 milyon depremzede çevre illere göç etti. Siyasi partiler seçim öncesi depremzedelerin oy kullanabilmesi için önlemler almaya başladı. Bu süreçte en zorlayıcı nokta ise seçmen kütükleri ve seçmen listelerinin oluşturulması oldu. Depremzedelerin seçmen listelerinin oluşturulması için bir an önce adres güncellemelerini yapmaları gerekiyor.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; siyasi partiler, başka illere giden depremzede seçmenler için seferber oldu. İçişleri Bakanlığı, depremzedelere adres güncellemesi yapmaları için sık sık duyuru yapıyor.

Deprem bölgesinden başka illere giden 3 milyon civarındaki depremzedenin 1,5 milyondan fazlasının seçmen olduğu tahmin ediliyor. Bu kişileri sandığa götürmek için hem YSK hem de İçişleri Bakanlığı bir dizi kolaylaştırıcı tedbir aldı