15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ateş açıldı !

Güncelleme:

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde eylem yapan bir kişi trafiği durdurarak havaya ateş açtı.

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gazi olduğunu söyleyen ve silahlı olan bir kişi dolandırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Havaya ateş ettiği de iddia edilen zanlı yaklaşık 1 saat süren ikna çalışmalarının ardından polise teslim oldu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ateş açıldı ! - Resim : 1

İstanbul  15 Temmuz Şehitler köprüsüne, dün akşam saatlerinde aracıyla gelen ve güneydoğu gazisi olduğunu iddia eden bir şahıs, köprünün Ankara istikametindeki 2 şeridini aracını dikey şekilde yol üstünde bırakarak trafiği kesti. Aracına yazılı bir pankart asıp, silahlı odluğu ve havaya ateş açtığı öğrenilen eylemciyle polis müzakere ekibinin görüşmesi sonrasında yol 45 dakikalık bir kesilmenin ardından trafiğe açıldı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ateş açıldı ! - Resim : 2

Adının Metin Yılmaz olduğunu ve aracına “Ben güneydoğu gazisi. Beni devlet bu duruma düşürdü. İsteyen facebooktan Gazi Metin Yılmaz, Kanal 7 haberden düştüğüm durumu öğrensin” diye  pankart asan, eylemci şahıs saat 19.00 gibi köprünün üzerine gelip aracını 2 şeridin akışını engelleyecek şekilde yol ortasında bıraktı. Araçtan inip “devlet beni bu hale getirdi” şeklinde bağırıp çağıran ve elinde bulunan silahla havaya ateş açan, şahısın ikna edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli müzakere ekipleri olay yerine yönlendirildi. Saat 19.30 sıralarında olay yerine varıp eylemci şahısla görüşmeye başlayan müzakere ekipleri 15 dakikalık bir ikna çalışmasının ardından elindeki silahı alıp, arcı bulunduğu yerden kaldırdı ve kapanan köprü trafiğini açtı.

Gözaltına alınıp emniyete götürülen ve güneydoğu gazisi olduğunu iddia eden Metin Yılmaz’ın amcasının oğlu tarafından dolandırılıp bütün parasının elinden alındığını ve devletin kendisine sahip çıkmadığını ifade ederek böyle bir eyleme giriştiğini ifade ettiği öğrenildi. Köprüyü trafiğe açan polisin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

DHA