1,5 Trilyon Dolarlık Akıllı Şehirler Pazarı konuşulacak !

1,5 Trilyon Dolarlık Akıllı Şehirler Pazarı konuşulacak !

WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi 10-11 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşecek.

Londra merkezli EurAsia Strategies tarafından 10-11 Aralık 2014 tarihlerinde Conrad İstanbul Otel’de üçüncüsü düzenlenecek olan WICS – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi’nde iki gün boyunca toplam 30 oturum gerçekleştirilecek. Oturumlara katılacak kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri dünyadaki ve Türkiye’deki akıllı şehirler gündemini, sunacakları bildiriler eşliğinde tartışacak.

WICS 2014 (World Intelligent Cities Summit – Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi) 10-11 Aralık 2014 tarihlerindeConrad İstanbul Otel’de 100’ün üzerinde lider, uluslararası konuşmacının  sunumları ile gerçekleştirilecek.

Bu sene Türkiye’de üçüncüsü düzenlenecek olan akıllı şehirlere odaklı bu üst düzey zirvenin programında bilgi ve iletişim teknolojileri, sağlık, turizm, inşaat, telekomünikasyon, güvenlik, ulaşım, enerji, altyapı ve finans alanları 30’un üzerinde ülkeden uluslararası konuşmacıların da katılımıyla özel oturumlarla detaylı bir şekilde ele alınacak.

Zirvenin ilgi çekecek isimleri arasında İngiltere Lordlar Kamarası’ndan Lord David Evans, Kosova’nın Avrupa Birliği Bakanı Gezim Kasapolli, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Özel Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  Housing Europe Yönetim Kurulu Üyesi Andres Jaadla, Avrupa Komisyonu’nun akıllı şehirler projelerinden sorumlu koordinatörü Georg Houben, yurt dışından ve Türkiye’den çok sayıda belediye başkanı, CEO’lar ve bakanlıklardan genel müdürler yer alıyor.

Akıllı şehirler pazarının 1,5 trilyon dolarlık bir hacmi olduğuna dikkat çeken Londra merkezli EurAsia Strategies’in Genel Müdürü ve Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi  Direktörü Fatih Aydın, WICS 2014’e ilişkin yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Dünya çapında hızla gelişen yeni teknolojilerle 1,5 trilyon dolarlık akıllı şehir teknolojileri pazarı pek çok fırsatı da beraberinde getirmektedir. EurAsia Strategies olarak bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi kapsamında en önde gelen hedeflimiz hızla gelişmekte olan akıllı şehirler pazarında yer alan hem yerli hem de uluslararası yatırımcıları bir araya getirmek, ülke ekonomimize katkıda bulunacak işbirliklerinin yapılmasını sağlamak ve akıllı şehirlere geçişe bu üst düzey zirve vesilesi ile destek olmaktır.’’

Aydın, “Günümüzde toplumlar için daha sürdürülebilir, yaşanabilir ve altyapısı güçlü şehirleri oluşturmak çok daha önem kazanmıştır. Birleşmiş Milletler’e göre 2010 ile 2050 yılları arasında şehirlerde yaşayan insan sayısı 3.6 milyardan 6.3 milyara yükselecektir. Özellikle Asya ve Afrika’daki hızlı kentleşme global olarak akıllı şehir teknolojileri pazarındaki güçlü büyümeyi de tetiklemektedir. Bu yeni teknolojilerle enerji şebekelerimizi, ulaşım sistemlerimizi, su ve atık su altyapı sistemlerimizi, binalarımızı daha modern hale getirebiliriz ve bu sistemlerin birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayabiliriz. Akıllı şehir konsepti yerel yöneticilerin bu alana verdikleri önemle kent yönetimlerine yeni projeler ve entegre yaklaşımlar sunmakta ve kentlerin sürdürülebilirlik hedeflerini yakalamalarını, ekonomilerine katkıda bulunmalarını ve vatandaşa sunduğu hizmetlerin kalitesinin daha da artmasını sağlamaktadır. “ diye konuştu.

WICS 2014 Türkiye’den ve yurt dışından 100’ün üzerinde dernek, birlik ve kamu kurumlarının resmi destekleri ile düzenlenecek.