17 Koltuklu Otobüsler Artık Minibüs Oldu

17 Koltuklu Otobüsler Artık Minibüs Oldu

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 17 koltuk kapasiteli otobüs olarak anılan araçların da minibüs kapsamına alındığını bildirdi.

- Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, 17 koltuk kapasiteli otobüs olarak anılan araçların da minibüs kapsamına alındığını bildirdi.

Veysel Sarı, yazılı bir açıklama yaparak, minibüsçü esnafına müjde verdi. 2918 sayılı Trafik Kanunu’na göre, şoför hariç 14 yolcu kapasiteli araçlara minibüs tanımı yapıldığını anımsatan Sarı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda kapsamın değiştirildiğini bildirdi. TBMM’de kabul edilen yasayla minibüs tanımının değiştiğini aktaran Sarı, bu tanıma şoför dahil 17 koltuklu araçların da alındığını kaydetti. Sarı, “Bu değişikliğin Odamızın girişimleri sonucu gerçekleştirilmiş olmasından dolayı çok mutluyum. Daha önce otobüs olarak anılan 17 koltuk kapasiteli araçlar bundan böyle minibüs olarak işlem görecek. Uygulamanın minibüsçü esnafına hayırlı olmasını dilerim” dedi.