2 terörist ölü ele geçirildi

2 terörist ölü ele geçirildi

Siirt'te terör örgütüne yapılan operasyonda 2 terörist ölü ele geçirildi.

Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu iki terörist silah ve teçhizatları ile birlikte ölü ele geçirildi.

Siirt'te 2 terörist silahları ile birlikte ölü ele geçirildi.TSK’dan yapılan açıklamada, Siirt’in Eruhilçesinde yürütülen operasyonda 2 teröristin, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası, 210 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 7 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 fotoğraf makinesi ile birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi. Diyarbakır Hazro’da yapılan yol kontrol ve arama faaliyetinde toprağa gömülü vaziyette bulunan bir el yapımı patlayıcı imha edilirken, Hakkari Çukurca ve Irak’ın kuzeyi Hakurk, Metina bölgelerinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar, yapılan hava harekatı ile imha edildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bin 611 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 21 şahıs yakalandı. Yapılan müdahaleler sonucunda 1 adet binek araç, 5 adet cep telefonu, 7 adet kimlik, 1 adet pasaport, 21 bin 500 Suriye Lirası, bin 100 ABD Doları, 3 bin 700 Türk Lirası ele geçirildi.Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 70 şahıs,İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 18 şahıs ve Türkiye'den İran'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 3 şahıs yakalandı. Ayrıca, Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 42 şahıs yakalandı.

Etiketler operasyon silah Siirt