20 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon

20 ilde FETÖ'ye eş zamanlı operasyon

İstanbul merkezli 20 ilde FETÖ'nün sözde yöneticileri ve Emniyet yapılanmasına operasyon başlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "sözde yöneticileri"ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 13 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "sözde yöneticileri"ne ve emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında İstanbul merkezli 20 ilde iki ayrı operasyon düzenlendi. Toplam 72 gözaltı kararı bulunuyor.

13 İLDE 17'Sİ KADIN 40 YÖNETİCİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "sözde  yöneticileri"ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 13 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.  İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğünce, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan  faydalanmak isteyen FETÖ üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan teknik  çalışma sonucunda, 17'si kadın 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Karar doğrultusunda, FETÖ içerisinde "abi" ve "abla" olarak bilinen  "sözde örgüt yöneticileri"ni yakalamaya yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa,  Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kırşehir, Ordu, Uşak ve  Hakkari'de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin  gözaltına alındığı öğrenildi.

EMNİYET YAPILANMASINA 7 İLDE OPERASYON

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında da, aralarında 1. ve 2. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 şüpheliyi yakalamaya yönelik İstanbul merkezli 7 ilde operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, 21'i emniyet personeli 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar doğrultusunda şüphelileri yakalamak için İstanbul, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da eş zamanlı operasyon başlattı. 

Ayrıca gözaltı kararı verilen sivillerin, yayınevi sahibi, turizmci, gayrimenkul danışmanı, mali müşavir, öğretmen ve esnaf olan ve FETÖ'nün "sözde imamı" olarak görev yapan şüpheliler olduğu ifade edildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 32 şüpheliden 26'sı yakalandı. Gözaltına alınan 21'i emniyet personelinin arasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulunda görevli 1. Sınıf Emniyet Müdürü ve Polis Başmüfettişi İsmail Boşnak, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Turan Odabaş, 3. Sınıf Emniyet müdürleri Ali Öz, Ali Barlas, Tuncay Felek ve Efkan Hocaoğlu ile 4. Sınıf Emniyet Müdürü Halit Serdar Uçan'ın da bulunduğu öğrenildi.Operasyon kapsamında firari durumdaki 2 polis memuru ile 4 sivilin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

1 DOLAR ÇIKTI 

Bu arada, zanlılardan 19'unun şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve gözaltına alınan polis memurlarından birinin cüzdanında A, B ve F serisine ait birer dolarlık banknotlar bulunduğu öğrenildi.

AA