2013′te 237 kadın öldürüldü !

2013′te 237 kadın öldürüldü !

2013 yılında 237 kadının öldürüldüğü açıklandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2013 yılında 237 kadının öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen 237 kadından koruma talep eden 25\'inden 18\'inin koruma alabildiği belirtildi. 2013 yılında en fazla kadın cinayetinin yaşandığı 5 il İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Gaziantep oldu.

2012\'de 210 kadın öldürüldüğüne dikkat çeken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, iki yıl arasındaki en temel farkın sadece rakamlardaki artış olmadığını söyledi. Yapılan yazılı açıklamada, 2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, kadını aile içinde hapsedecek politikalara imza atmasıyla, kadınların hapsedildikleri aile içinde öldürüldüğü ifade edildi. Öte yandan kadınların büyük bir kısmının boşanmak veya ayrılmak istediği için öldürüldüğüne dikkat çekildi.

\"KADINLARIN KORUNMASI İÇİN RÜŞVET Mİ GEREKİYOR?\"

2013 yılında, 1 Mayıs\'ta ve Gezi direnişindeki polis saldırısının hatırlatıldığı açıklamada, \"Halka saldıran on binlerce polis, kadınların korunma taleplerini karşılamadı ve bir kadını bile korumadı. Devlet şiddeti, toplumsal şiddetin artışına sebep olurken bu durumda yine kadınlar zarar gördü ve kadın cinayetleri arttı\" denildi.

Açıklamada yolsuzluk operasyonuna da değinildi. Platform, \"Rüşvet karşılığında zenginleri koruyan hükümet, bir kadını dahi korumuyor. Kadınların yaşamda kalması, korunması için rüşvet mi vermesi gerekiyordu?\" diye sordu.

\"KADININ ÖLDÜRÜLMEDİĞİ BİR YILI YARATACAĞIZ\"

Açıklama şu şekilde devam etti: \"Kadın düşmanı AKP\'den, kadınları korumayan validen, polisten, kadın katillerine indirim veren Yargıtaydan, savcı ve hakimlerden hesap sormaya devam edeceğiz. İl il, adliye adliye, sokak sokak mücadelemizi sürdürerek kadınların öldürülmediği yeni bir yılı hep birlikte yaratacağız. Kadın cinayetlerini durduracağız!\"