2017 Sinop’un Yılı Olacak

2017 Sinop’un Yılı Olacak

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş beraberindeki ekiple birlikte Sinop merkezde devam eden yatırımların inşaat...

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş beraberindeki ekiple birlikte Sinop merkezde devam eden yatırımların inşaat alanlarını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.

Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Sinop Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ve AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü Sinop'ta yapımı devam eden Kültür Merkezi, İmam Hatip Okulu inşaat alanı ve havaalanında yapılan inşaat alanının çalışmalarını yerinde inceledi. İnşaat alanlarını gezen ekip çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sinop'ta yapılan yatırımların 2017 yılında biteceği belirtildi.

Konu hakkında konuşan Milletvekili Maviş, "Sinop'ta şu anda ilçelerle beraber hükümetimizin devam eden yatırımların toplam tutarı 1 milyar TL. Bu Sinop'ta yapılan yatırımların çapını görmemiz açısından büyüklüğünü görmemiz açısından da büyük bir rakam. Ben özellikle kültür merkezi ve havaalanı ile ilgili çalışmaların Sinop için çok önemsiyorum. Bir tanesi Sinop'ta hem bir kültür şehri hem de bir turizm şehri olarak gelişimini planlamaya çalıştığımız Sinop'ta modern bir kültür merkezi uzun süredir eksikliğini çektiğimiz bir yapıydı. Şimdi güzel, modern gerçekten fevkalade lokasyon itibariyle de çok güzel bir yerde bir kültür merkezi Sinop'a kazandırılmış olacak. İnşallah kültürel zenginliklerimiz, sanatsal etkinliklerimiz açısından daha elverişli, kullanışlı ve Sinop'un kendi güzelliğine yakışır bir kültür merkezi Sinop'a kazandırılmış olacak. Sinop'un bir turizm kenti olarak gelişimini planlamaktan bahsediyoruz. Sinop'un bir turizm kenti olarak gelişiminin planlanmasının en önemli unsurlarından birisi ulaşım imkanlarının çeşitlendirilmesi. Bu anlamda mevcut havaalanımız bugüne kadar hizmet verdi. Ancak fiziki koşullar itibariyle çok daha zengin çok daha donanımlı bir imkana kavuşmuş olacak önümüzdeki günlerde. Sinop genelinde devam eden birçok yatırımımız var. 2017 senesi bu yatırımların bitmiş ve kurdele kesme zamanı gelmiş bir sene olacak" dedi.