2020 ALES/2 soruları ve cevapları açıklandı

2020 ALES/2 soruları ve cevapları açıklandı
Güncelleme:

Ertelenen 2020 ALES/2 oturumu 21 Şubat tarihinde merkezi olarak düzenlenmişti. ALES soruları ve cevapları erişime açıldı.

ALES soruları ve cevapları ile ilgili ÖSYM tarafından son dakika açıklaması yapıldı. 21 Şubat tarihinde düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2020-ALES/2) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açıldı. İşte ALES soruları ve cevapları

ALES SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

21 Şubat 2021 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2020-ALES/2) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 22 Şubat 2021 tarihinde saat 14.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili ÖSYM tarafından yayımlanan takvim içerisinde bir açıklama yapılmadı. 16 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan 2020 ALES 1 oturumunun sonuçları 3 Eylül'de erişime açılmıştı.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.