21 günde yeni alışkanlıklar edinin !

21 günde yeni alışkanlıklar edinin !

Psikolog Cansu Avcı, yepyeni bir alışkanlığı sadece 21 günde yaratabileceğimize dikkat çekiyor.

Günlük spor rutini, yeme şekli ya da günlük ağız bakımı gibi pek çok davranışımızda yapacağımız ufak değişiklikler hayat kalitemizi önemli ölçüde artırabilir!

Psikolog Cansu Avcı  “ Yapılan araştırmalara göre beyinde bir nöronun yeni bir bağlantı kurma süresi 21 gündür. Bir davranışı 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar etmek, kurulan yeni nöron bağlantısı sayesinde o davranışın alışkanlık haline gelmesini sağlar.  Bu nedenle alışkanlıklar tekrarlanarak kazanılmaktadır. Zihniniz ve kaslarınız tekrar edilen bir şeyi otomatiğe dönüştürür.” diyor.

Yeme davranışımız, günlük ağız bakımı gibi pek çok alışkanlıklarımız ile ilgili de durum aynıdır. Yaşamımız iyileştiren ve sağlığımızı artıran, bunları faydalı günlük rutine dönüştürecek davranışlarla ilgili farkındalığınızı artırmalısınız. Yıllardır süren belirli alışkanlıklarınızı değiştirerek, küçük değişikliklerle yenilerini ekleyerek daha sağlıklı bir hayat sürmek mümkün. Tek yapmanız gereken bu faydalı davranışları kazanmak için 21 günlük süreci kendinize tanımak.

Leyditurk.cok