22 kilogramlık kütleyi karnında 18 yıl taşımış !

22 kilogramlık kütleyi karnında 18 yıl taşımış !

Kayseri'de doktorlar, 65 yaşındaki bir hastanın karnından 22 kilogramlık iki kitle çıkardı.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, 65 yaşındaki Ayşe Çetin, karnında büyüyen kitle ile nefes alamama, hareket edememe ve yemek yiyememe gibi şikayetlerle hastaneye başvurdu. Yapılan muayenede Çetin'in karnının içinde diyafram kasına kadar, akciğerlere baskı yapan 50 santimetre ile 20 santimetre büyüklüğünde kitleler tespit edildi. 

Gerekli tetkiklerden sonra ameliyata alınan Çetin'in karnından toplam ağırlığı 22 kilogram olan iki adet kitle çıkarıldı.

ERÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dolanbay, bu büyüklükte bir kitleyle çok sık karşılaşılmadığını belirtti.

Bu tür kitlelerin büyümeye başladığında ameliyatla alındığını anlatan Dolanbay, "Fakat hastamız hastaneye ve doktora gelmekten biraz korkmuş. Çevresindekilerin 'ameliyattan çıkamazsın' sözlerinden etkilenmiş. Hastadan çıkan kitlenin patolojik incelemesini de yaptık ve onların sonucunda da hastamızın yaşantısını etkileyecek sıkıntılı bir sonuç çıkmadı. Şu an hastamızı takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Dolanbay, her kadında görülebilecek bu hastalık için yılda bir kez gerekli kontrolleri yaptırmak gerektiğini, bu tür kitlelerin ameliyatla kolaylıkla çıkarılabildiğini aktardı.

Ayşe Çetin ise başarılı bir ameliyatla karnındaki kitleyi çıkaran doktorlara teşekkür etti.

Karnındaki kitlelerin 18 yıl önce tespit edildiğini anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Ameliyattan korktum. 18 yıl doktora gitmedim. Daha önce ağrım, şikayetim yoktu. Baktım ağrılar çoğaldı, hareket etmekte zorlanıyorum, yemek yiyemiyorum, oğlumun ısrarı üzerine hastaneye geldim. Doktorum beni kurtardı. Şimdi çok mutluyum."