22 Ocak Ankara'da yarın okullar tatil mi ? Valilik açıkladı

22 Ocak Ankara'da yarın okullar tatil mi ? Valilik açıkladı

Ankara'da etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar yarın da tatil edildi. Öğrenciler karnelerini hafta içi alacak.

Ankara'da etkili olan kar yağışı sebebiyle okullar yarın da tatil edildi. Öğrenciler, karnelerini hafta içinde okullarından alabilecek.

Ankara'da  yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün okullar tatil edilmişti. Öğrenciler ''Ankara'da yarın okullar tatil mi ? sorusunun cevabını aramaya başladı. Yüz binlerce öğrenciyi sevindiren, bir yandan da üzen haberi Ankara Valiliği açıkladı. Valilik, okulların 22 Ocak günü tatil edildiğini duyurdu. Kar yağışı yüzünden okullar tatil edildiği için öğrenciler karnelerini hafta içinde alabilecek.

ANKARA VALİLİĞİ: OKULLAR YARIN TATİL

Ankara'da Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimiz genelinde görülen kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 22.01.2016 Cuma günü Milli Eğitime bağlı resmi, özel Temel ve Orta Öğretim Kurumları (Kreş, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liseler)1 (bir) gün daha tatil edilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve süt izni hakkından faydalanan kadın personel ile engelli personel, gaziler, vazife ve harp malullüğü bulunanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır.

ANKARA'DA KARNELER NASIL ALINACAK ?

Eğitim ve öğretim döneminin son günü okulların tatil edilmesinden dolayı öğrencilerimiz, karnelerini hafta içerisinde okullarından ya da e-okul üzerinden görüp çıktı alabilirler. 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi sonunda Ankara'da yarıyıl tatili heyecanını yaşayan öğrencilerimizin yetişmesinde mihenk taşı olan 62 bin öğretmenimize tatillerini iyi geçirmelerini; geleceğimizin ve yarınlarımızın teminatı olan 950 bin öğrencimize, tatillerini verimli bir şekilde geçirebilmeleri, özgüvenli yetişmeleri ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri adına sadık dostları olan kitaplardan ayrılmamaları ümidiyle iyi tatiller dilerim." denildi.

E-OKUL'DAN KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR ?

Veliler ve öğrenciler e-okul sistemiyle karne notlarına ulaşabiliyor.  Notlar okul müdürü, yardımcısı veya bir görevli tarafından öğretmenin öğrencilere sınavı okulda açıklaması ile birlikte sisteme yazılır ve gönderilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın velileri memnun eden uygulaması e-okul'a TC kimlik numarası ve şifreyle girilebiliyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR DEVAM EDECEK ?

Metoroloji'nin son verilerine göre, Ankara'da dün gece başlayan ve yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı 22 Ocak günü akşam saatlerinde etkisini azaltacak. Ancak son tahminler kar yağışının hafta başında tekrar başlayacağı yönünde.. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BAŞKENT'TE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

ankara-icin-5-gunluk-hava-raporujpg-(1).jpg

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güneydoğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kahramanmaraş, Sinop, Giresun, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop, Giresun, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğuda güney ve güneybatı, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 7

İzmir: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 14

Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 13

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 7