26 ildeki son seçim anketinde dikkat çeken oy farkı

26 ildeki son seçim anketinde dikkat çeken oy farkı
Güncelleme:

Artık 2 aydan kısa bir süre kalan 14 Mayıs seçimleri öncesinde bir seçim anketi sonuçları daha açıklandı. Aksoy Araştırma'nın 26 ilde gerçekleştirdiği seçim anketinden dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Aksoy Araştırma, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle ilgili yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı.

26 ilde 1537 kişi ile yapılan araştırmanın sonuçlarına Kemal Kılıçdaroğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki fark iki puan daha artarken AK Parti, mart ayının başına beri oylarını 1 puan yükseltti.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Ertan Aksoy, "AKP’de üç hafta öncesine göre yüzde 1’lik bir artış, CHP’de yüzde 0,6’lık bir düşüş gözlemliyoruz. Bununla birlikte iki adaylı seçime gidilmesi halinde Kılıçdaroğlu rakibi ile arasındaki farkı yüzde 13,6’ya kadar çıkarabildi. Adaylığı açıklandığında yaptığımız ölçümde bu farkı yüzde 11,2 bulmuştuk. O dönemin asıl sorusu bu anlamlı farkın dönemsel bir heyecana dayalı olup olmadığıydı. Farkın gerilemediği gibi artmış olması kalıcı bir durumun işaretini oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

 "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasında hangisine oy verirsiniz?" sorusunda oy dağılımı şöyle oldu:

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde gerçekleştirdiği seçim anketi

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 56,8

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 43,2

"Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsin?" sorunda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra partilerin oy oranları şöyle oldu:

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde gerçekleştirdiği seçim anketi

AK Parti: Yüzde 31,9

CHP: Yüzde 27,8

İYİ Parti: Yüzde 11,4

HDP: Yüzde 10,3

Diğer: Yüzde 9,7

MHP: Yüzde 6,9

Saadet Partisi: Yüzde 0,8

DEVA Partisi: Yüzde 0,6

Gelecek Partisi: Yüzde 0,6