27 ilde büyük operasyon: Çok sayıda gözaltı var !

27 ilde büyük operasyon: Çok sayıda gözaltı var !
Güncelleme:

Ankara merkezli olarak 27 ilde az önce FETÖ operasyonu başlatıldı. Operasyon çerçevesinde 40 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, polislikten komiserliğe geçiş sınavında sorulara ulaşıp FETÖ üyelerine verdiği iddia edilen eren 40 kişi hakkında gözaltı kararı verdi... Öte yandan yine FETÖ soruşturması kapsamında KHK ile ihraç edilen 8 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında görevli olup KHK ile FETÖ kapsamında görevden ihraç edilen ve Bylock kullandıkları tespit edilen 8 kişi hakkında 13/02/2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin işlemleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Soruları FETÖ üyelerine ulaştırdıkları iddia edilen 40 kişi hakkında gözaltı kararı

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2011 yılında yapılan Polislikten Komiserliğe geçiş sınavında FETÖ silahlı terör örgütü üyelerinin yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişerek sınav sorularını örgüt üyelerine verdiklerinin tespiti üzerine Ankara dahil 27 ilde 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı verilen FETÖ şüphelilerinin 37'si yakalanmıştır. Bu şüphelilerden 21'i emniyette etkin pişmalık hükümlerinden yararlanarak adli kontrol ile emniyetten salıverilmiştir. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 16 şüpheliden 12'si tutuklanmış, 4'ü adli kontrol ile salıverilmiştir. 4 şüpheliden bir tanesi mahkemede itirafçı olmuştur. Firari konumdaki 3 şüphelinin yakalama işlemleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."