28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

28 Şubat'ın 19. Yıl Dönümü

28 Şubat Platformu, 28 şubat sürecini protesto etti

İSTANBUL (AA) - 28 Şubat Platformu üyeleri, Türk siyaset tarihinde "post modern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat sürecini yıl dönümünde protesto etti.

Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen grup, "28 Şubat Zorbalığının Failleri ve Tüm İşbirlikçileri Cezalandırılsın!" yazılı pankart açtı. Ellerinde çeşitli dövizler tutup grup adına açıklama yapan Hatice Kübra Ergür, Milli Güvenlik Kurulu'nda "irticayla mücadele" adı altında hükümete dayatmalarda bulunulduğunu söyledi.

Kamu ve askeri kurumlar başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun kıskaca alındığını anlatan Ergür, hakimlere de brifingler verilerek yargının baskı altına alındığını ifade etti. O dönem birçok hukuksuzluğun yaşandığına dikkati çeken Ergür, darbenin ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini aktardı.

Darbe döneminden kalan tüm düzenlemelerin düzeltilmesini isteyen Ergür, şunları kaydetti:

"28 Şubat post modern darbesi olarak da adlandırılan bu vesayet dönemini tarih önünde telin ediyoruz. Milli iradeyi ayaklar altına alan, medya, sermaye, akademik, askeri ve idari bürokratlardan oluşan derin darbeci yapılanmayı milletimiz tasfiye etmiştir. Ülkemizdeki darbeler zincirinin son bulması için 28 Şubat darbesinin tasarlanması ve uygulanmasında katkısı olan tüm unsurlar yargılanmalıdır."

Açıklamanın ardından platform üyeleri, İstanbul Üniversitesi önüne giderek el ele tutuştu, bir süre o dönemi protesto etti.