28 yaşındaki kadını öldürdü "suçum yok" dedi !

28 yaşındaki kadını öldürdü "suçum yok" dedi !

Adana'da 28 yaşındaki kadını darp ederek öldüren sanık "suçum yok" dedi.

Adana’da 28 yaşındaki Türkan Sarıkaya’yı darbederek öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istenen tutuklu sanık Bünyamin Fikirdeşici (29) ile maktulün annesi Birgül Uğurçalar, babası Ali Haydar Sarıkaya ve taraf avukatları katıldı.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz ile Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatların da izlediği duruşmada tanıklar dinlendi.

Maktulün arkadaşı Aylin Önal, tanıklık yaparken kısa süreli rahatsızlık geçirdi.

"Sanığı görünce çok rahatsızlandım.” diyen Önal, Türkan Sarıkaya ile üniversiteden çok yakın arkadaş olduklarını söyledi.

Önal, şöyle konuştu:

"Türkan, Bünyamin ile 3-4 yıl önce bir doğum gününde tanışmıştı. Bünyamin’in evli ve çocuğu olduğunu bilmiyordu. Zaman içinde Bünyamin’in eşine ve birlikte yaşadığı kadınlara şiddet uyguladığını öğrenince korkmaya başlamıştı. Telefonla olaydan önce konuştuk. Bünyamin'in kendisine evlenme teklif ettiğini, 'Eşimden boşanacağım, sen iyi bir anne olabilirsin, çocuğuma da bakarsın.’ demiş. Türkan ayrılmak istiyordu. Kendisine, 'Telefon aç, Bünyamin'i istemediğini söyle.' dedim. Sesi uzaktan geliyordu, çok üzgündü. Daha sonra 7 kez aradım, telefonunu açmadı."

Maktulle evlilik hazırlığı yapan Tolga Baş da "Olay akşamı eski bir öğretmeni ile buluşacağını söyleyip kendisini götürmemi istemedi. Aradığımda ağlıyordu. Ne olduğunu sordum. 'Arkadaşımla dışarıdayım, annene söyle, yemeğe gelemeyeceğim. Endişe etme.' dedi. Endişelendim. Tekrar telefon açtığımda cevap vermedi. Gece saat 03.00'de Türkan'ı ambulansla hastaneye götürdüklerini öğrendim. Ağustos ayında evlenmeyi düşünüyorduk." ifadelerini kullandı.

"Sen, benim kızımı mezara soktun"

Maktulün annesi Birgül Uğurçalar da sanığa bakarak, "Sen, benim kızımı mezara soktun. En ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istiyorum. Benim kızımı, yavrumu öldürdü." diyerek ağladı.

Baba Ali Haydar Sarıkaya da sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık Bünyamin Fikirdeşici ise olayda suçu olmadığını öne sürerek tahliyesini talep etti.

Bu arada, mahkeme savcısı, sanığın cinsel amaçlı eylemini gerçekleştirmek isterken kendisine direnen maktule şiddet uyguladığını ileri sürerek, "cinsel istismar" suçundan da dava açılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verdiği sanık hakkında "cinsel istismar"dan suç duyurusunda bulunulmasına hükmederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

CHP Adana Milletvekili Türkmen, adliye çıkışında anne Birgül Uğurçalar ile yaptığı basın açıklamasında, tüm kadınların kadına şiddet konusunda duyarlı olmasını isteyerek, "Kadına şiddete dur demek için birlik olalım." şeklinde konuştu.

Mobilya şirketinde yönetici asistanlığı yapan Türkan Sarıkaya, 9 Şubat'ta Bünyamin Fikirdeşçi’nin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki iş yerinde darbedilmiş halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede 15 Şubat’ta yaşamını yitirmişti. Sarıkaya’nın otopsi raporunda "künt kafa travması" sonucu yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

AA