29 Şubat'ta "Doğan" Ve "Evlenen"lere Özel Kutlama

29 Şubat'ta "Doğan" Ve "Evlenen"lere Özel Kutlama

Bayrampaşa Belediyesi, 29 Şubat'ta doğanlar için doğum günü kutlaması, evlenenler için sembolik nikah töreni düzenledi

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa Belediyesi'nce 29 Şubat'ta doğanlar için doğum günü kutlaması, evlenenler için sembolik nikah töreni düzenlendi.

Bayrampaşa Hasbahçe Davet Evi'nde düzenlenen etkinlikte 29 Şubat'ta doğanlar ve evlenenler bir araya geldi. Her 4 yılda bir düzenlenen etkinlikte 29 Şubat'ta doğanlar için özel olarak hazırlanan pasta kesildi.

Bu tarihte daha önce dünya evine giren Rıfat ve Hatice Tut ile İrfan ve Fatma Güngörür çiftinin temsili nikahları Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner tarafından tekrar kıyıldı. Aydıner'in soruları üzerine "evet" yanıtını veren çiftler, salondakiler tarafından alkışlandı. Çiftlere nikah cüzdanları yine Belediye Başkanı Aydıner tarafından verilirken, hep birlikte ise nikah pastaları kesildi.

Nikah masasında duyguları sorulan çiftlerden İrfan Güngörür, evlenirken tarihi özellikle seçtiklerini belirterek, "12 yıldır evliyiz, üçüncü kez kutluyoruz. Böylelikle evliliğimiz sürekli genç kalmış oluyor" dedi. Fatma Güngörür de "Güzel ve özel bir tarih. Bu şekilde yaşamak çok daha farklı. Heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

- "Bu tarih herkese nasip olmaz"

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ise 4 yıl önce de benzer bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Etkinliği gelecek 29 Şubatlarda da gerçekleştireceklerini aktaran Aydıner, "İstisna ve güzel bugün de evlenenler ve doğanlarla birlikte olalım istedik. Bu tarih herkese nasip olmaz. İlçede bu gece doğanları da ödüllendireceğiz" diye konuştu. Aydıner, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da 29 Şubat'ta doğanlar arasında olduğunu ve Bartholomeos'un doğum gününü kendisine ulaşarak kutladıklarını kaydetti.

29 Şubat'ta doğan Burak Yaman, "16 yaşındayım ama 4 yaşında gibiyim. İnsan kendisini daha da özel hissediyor. İnşallah evlilik tarihini de bu tarihe alacağız" dedi.

84 yaşındaki Nermin Keser, "Aslında 21 yaşındayım. Bu tarihte doğduğum için mutluyum. Her sene doğum günümü çocuklarım kutlar ancak 29 Şubat'a denk gelen yıllarda daha da mutlu oluyorum" değerlendirmesinde bulundu.