3 çocuk yapana 300 TL para !

3 çocuk yapana 300 TL para !

Devlet üç çocuk için ticket verecek: 300 lirayı alın 3 çocuk yapın!

AK Parti’nin 3 çocuk atılımı sürüyor. 3 çocuk için annelere 300 liralık ticket verilmesi önerildi. Kaynak ise işsizlik fonundan karşılanacak.

AK Parti Kadın Kolları'nın 3 çocuk için yaptığı öneriyi Aile Bakanlığı gündemine aldı. Buna göre annelere yapılacak 300 liralık yardım sadece çocuk bakımı için kullanılma koşuluna bağlanacak, yemek ticketi gibi harcama sınırlı olacak.

Akşam gazetesinden Ebru Toktar Çekiç’in haberine göre, AKP 3 çocuk için yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor.

Başbakan'ın talimatı üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ile ortak çalışma yaptıklarını açıklarken, konunun ayrıntıları da netleşti.

Bu çerçevede hazırladığı raporu hükümete ileten AKP Kadın Kolları, yurtdışındaki örnekleri inceleyerek, 'Sadece çocuk bakımında kullanılmak üzere yemek ticketi gibi 300 liralık çocuk bakım teşviki' ve İşsizlik Fonu'ndan alınacak yüzde 1'lik kaynakla 'Aile Bakım Sigortası' oluşturulması önerisini getirdi. Kadın Kolları, yemek ticketlerinin sadece gıda harcamasında kullanıldığına işaret ederek, aynı modelin 'çocuk harcamalarında kullanılmak üzere annelere çocuk bakım teşviki' şeklinde verilmesini talep etti.