3 PKK'lı daha öldü

3 PKK'lı daha öldü

Teslim ol çağrısına ateşle yanıt veren 3 PKK'lı daha ölü ele geçirildi.

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi kırsal kesiminde PKK’lı teröristler ağaç kesen işçilere örgüt propagandası yaptıktan sonra, kesilen yaklaşık 200 ton odunu ateşe verdi. Güvenlik güçleri gece yarısı PKK’lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği hava destekli operasyonda 3 terörist öldürüldü. Kobra tipi helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları bombalarken, bölgeye indirilen komandolar teröristlerin kaçış güzergahlarını tuttu. Bölgede çatışmalar sürüyor.

Nazimiye İlçesi’nin Dallıbahçe ve Aşağı Doluca Köyleri arasındaki ormanlık alanda ağaç kesimi yapan işçilerin yanına dün gece saat 22.00 sıralarında 15 kişilik bir PKK’lı grubu geldi. İşçilerin bölgede odun kesmesini istemeyen teröristler, örgüt propagandası yaptıktan sonra yaklaşık 200 ton meşe odunu ateşe verip Kıl Deresi kesiminde doğru kaçmaya çalıştı. Bölgede daha önceden önlem alan Jandarma Özel Harekat Timleri PKK’lıların önünü keserek teslim ol çağrısında bulundu. Teröristlerin çağrıya ateşle karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgeye gece yarısı Tunceli Bölge Jandarma Komutanlığı’ndan havalanan gece görüşlü Süper Kobra tipi helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanlar bombalandı. Kobra helikopterlerin bombardımanı sırasında Sikorsky helikopterlerle çatışma alanına takviye olarak Jandarma Özel Harekat Timleri sevkedildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren teröristlerle yeniden sıcak temas sağlanırken, gün boyu aralıklarla devam eden çatışmada 3 PKK’lının öldüğü bildirildi. Askeri yetkililer, çatışma sırasında daha fazla sayıda teröristin öldürüldüğünü ve aralarında yaralıların da bulunduğu belirterek, sarp ve ormanlık alandaki operasyonun zor şartlar altında devam ettiğini söyledi. Yetkililer, etkisiz hale getirilen terörist sayısının operasyonun tamamlanmasından sonra kesinleşeceğini belirtti.

DUMANLAR YÜKSELİYOR

PKK’lıların ateşe verdiği yaklaşık 200 ton odunun yanmasıyla birlikte ormanlık alanlardan dumanlar yükseldi. Tunceli Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ateşe verilen alevleri söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.