''Dila yaktırmış olabilir'' deyince..

''Dila yaktırmış olabilir'' deyince..

Adana'da giyim mağazasına benzin dökülerek yakılan 29 yaşındaki Dila Ö.'nün suçladığı eski nişanlısı ''Kendisi eski sigortacı, o yaptırmış olabilir'' dedi.

Adana'da giyim mağazasına benzin dökülerek yakılan 29 yaşındaki Dila Ö.’nün suçladığı eski nişanlısı 37 yaşındaki E.Ç., iddiaların asılsız olduğunu ileri sürüp, "Ben hala ona saygı duyuyorum. Benim böyle bir eylemi gerçekleştirmem mümkün değil ama o eski bir sigortacı. Kendisi yaptırmış olabilir" dedi. Polis, olay ile ilgili ifadesini alıp serbest bıraktığı E.Ç.’nin iş arkadaşlarından A.C.’yi yeniden gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi’nde bulunan butik, 5 Ocak gecesi kimliği belirsiz bir kişi tarafından benzin dökülerek yakıldı. İşyeri sahibi Dila Ö., bir hafta önce açtığı butiğin, eski nişanlısı tarafından yaktırılmış olabileceğini söyleyerek şikayetçi oldu. Ö.’nün şikayeti üzerine spor salonu işleten E.Ç. ile iş arkadaşı A.C. polis ekiplerince gözaltına alındı, ancak iki arkadaş ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet Savcısı da serbest bıraktı.

Dila Ö.’nün 10 gün nişanlı kaldıklarını söylediği E.Ç. de hakkındaki iddiaları yalanladı. Genç kızın şikayetleri nedeniyle elektronik kelepçe takılan E.Ç., Dila Ö.’nün iddialarına cevap verip, aralarında yaşananları anlattı. Uzun yıllar İstanbul’da yaşadığını, 7 ay önce Adana’ya döndüğünü belirten E.Ç., Ö. ile de 5 yıl önce tanıştıklarını ve dönem dönem birlikte olduklarını söyledi.

Adana’ya döndükten sonra Dila Ö.’nün kendisini arayıp, görüşmek istediğini söylediğini kaydeden E.Ç., "Beni aradı, görüşmek istediğini söyledi. Yeniden bir araya geldik. Bir zaman sonra da bana, ’senin hayatında çeşitli insanlar var. Ama artık tekben olmak istiyorum, benimle evlen’ dedi. Ben de kabul ettim. Çünkü gerçekten değerli bir insan. Ama çevresinde bazı insanlar var, onlardan rahatsızlık duyuyordum. Bunu da açık açık dile getirdim, zaten tartışmamızın ve ayrılığın odağında da o insanların olması yatıyor" ifadelerini kullandı.

’BEN YAKMADIM, KENDİSİ YAPMIŞ OLABİLİR’

E.Ç., bu yıl düğün yapmak için salonu tuttuklarını, hazırlıklar sürerken nişanlısının aniden nişanın sonlandığını sözlerine ekledi. Dila Ö.’nün ’Senden ayrılmak istiyorum’ demesi üzerine şoka girdiğini söyleyen E.Ç., "Bir iki kez konuşmak istedim. Her seferinde polis çağırdı, benden şikayetçi oldu. Kesinlikle zarar vermedim, vermeyi aklımdan bile geçirmedim. Ama o şikayetçi olunca elektronik kelepçe takıldı. 500 metreden fazla yaklaştığım zaman Ankara’ya takip merkezine sinyal gidiyor. Bu yüzden de kesinlikle uzak duruyorum. Hakkımda şikayetleri varken, işyerini yakacak kadar akılsız biri olamam. Her ne kadar beni şikayet etmiş de olsa, ben hala ona saygı duyuyorum. Benim gözümde değerli bir insan. Benim böyle bir eylemi gerçekleştirmem mümkün değil, ama o eski bir sigortacı. Kendisi yaptırmış olabilir" diye konuştu.

Bu sırada soruşturmayı sürdüren polis, elde ettiği bulgular sonucu E.Ç.’nin işyerinde birlikte çalıştığı ve kundaklama ile ilgili olarak daha önce ifadesini alıp, serbest bırakılan A.C.’yi yeniden gözaltına aldı.