''Karımla ilişkin var mı'' diye sorup öldürdü !

''Karımla ilişkin var mı'' diye sorup öldürdü !

Bursa'da evine ekmek götürürken öldürülen emekli Bünyamin Kaplıca'nın katil zanlısı yakalandı.

Bursa'da önceki gece evine ekmek götürürken öldürülen 61 yaşındaki Bünyamin Kaplıca'nın katil zanlısı 55 yaşındaki Necati Gülle yakalandı. İstanbul'dan gelerek cinayeti işlediği bildirilen Gülle, ayrı yaşamaya başladığı eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle Bünyamin Kaplıca'yı öldürdüğünü itiraf etti. Cinayet zanlısının Bünyamin Kaplıca'yı öldürdüğü gece birlikte yürüdükleri güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Merkez Yıldırım İlçesi Maltepe Mahallesi Yetişkin Sokak'ta önce gece aldığı ekmekle evine gitmek isteyen evli ve 3 çocuk babası Bünyamin Kaplıca, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücudunun 4 kurşun isabet eden Kaplıca, ağır yaralandı. Çağırılan ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bünyamin Kaplıca, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri Bünyamin Kaplıca'nın sürekli gittiği kahve ve olay yeri yakınındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucu katil zanlısının Necati Gülle olduğu belirlendi. Gülle, Mollafenari Mahallesi'ndeki bir akrabasının evinde gözaltına alınırken, suç aleti tabanca ise gösterdiği dere kenarında bulundu.

Gözaltına alınan Gülle, aldatma şüphesi nedeniyle cinayeti işlediğini itiraf etti. Bünyamin Kaplıca ile 10 yıl aynı apartmanda oturduğunu kaydeden Gülle, "2016 yılı başlarından itibaren eşimden ayrı yaşamaya başladım. Eşimin beni Bünyamin Kaplıca ile aldattığı yapılan dedikodulardan öğrendim. 5 ay önce Bursa'dan ayrılarak İstanbul'da inşaatta çalışmaya başladım. Zaman içinde öfkem arttı" dedi.

Olaydan iki gün önce Bursa'ya geldiğini ve cinayetten 2 saat önce de kahveye giderek Bünyamin Kaplıca'yı gördüğünü de anlatan Necati Gülle, "Kahveden çıkıp Bünyamin'in gelmesini bekledim. Evine doğru gidiyordu. Eve 200 metre kala yanına giderek, "seninle konuşalım" dedim. Yürümeye devam ettik. Eve yaklaştığımız sırada "Bir dakika bekle. Eşimle ilişkin var mı yok mu" diye sordum. Çelişkili cevaplar verince kızarak tabancayla ateş ettim. Sonra tabancayı dereye atarak sabah saatlerinde akrabamın evine gittim" dedi.

Polisin incelediği güvenlik kamerası görüntülerinde ise Bünyamin Kaplıca'nın arkadaşlarıyla birlikte kahvede oturması, daha sonra Necati Gülle'nin kahveye gelip, bir süre oturduktan sonra dışarıya çıkması ve katil zanlısı ile Bünyamin Kaplıca'nın birlikte yürümeleri yer alıyor.

Polisteki sorgusu tamamlanan Necati Gülle, adliyeye sevk edildi. Gülle, adliyeye götürülürken, kendisini görüntüleyen gazetecilere "Pişman değilim" dedi.

DHA