''Küfür, uyarı yok direkt vurdu''

''Küfür, uyarı yok direkt vurdu''

İstanbul'da Ramazan sırasında yaşanan "sigara" kavgasının ardından olayın tarafları ilk kez konuştu.

İstanbul Fatih'te, Ramazan ayında sosyal medyada görüntüleri paylaşılınca gündeme oturan, bir kişinin sigara içtiği gerekçesiyle yumruklandığı iddia edilen olayın tarafları konuştu.

Hürriyet gazetesinden Fırat Alkaç'ın haberine göre 26 Haziran’da yaşanan olayda ‘yumruklayan’ taraf olan, olay sonrası uzun süre ortalıktan kaybolup Fatih Çarşamba’da işlettiği çay ocağını dün tekrar açan Ufuk Tekel (28), yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Eşimle kıyafet almak için motosikletimle Fatih’e gittik. Motosikletimi park ettikten sonra yanımda bu kişinin sigara içtiğini gördüm. Ramazan nedeniyle, ‘Burada içme. İnsanlar oruçlu, rahatsız olurlar’ dedim. Tam adım atarken ‘Sana ne a..k..’ diye cevap verdi. Yanımda hamile eşim vardı. Onun yanında küfür edince öfkeme yenildim, dönüp bir yumruk attım. Dili boğazına kaçtı, çıkardım. Hastanede bilinci yerine geldi. ‘Bana ne oldu?’ diye sordu. Ben de ‘Bir şeyin yok, kavga ettik, kusura bakma’ dedim. Zaten pişman oldum vurduğum için. Kendim karakola teslim oldum. Mahkemeden de serbest bırakıldım.”

‘BURNUMDA HASAR VAR’

Aldığı darbeyle beyin kanaması geçiren Gökay Çetin ise, 9 gün Bezmialem VakıfÜniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördü. Raporlu olduğu için hâlâ işine gidemeyen Çetin’e de dün telefonla ulaştık.

İstanbul dışında olduğunu söyleyen Çetin de şöyle konuştu:

“Burnumda hasar olduğu için rahat konuşamıyorum. Rahatsızlıklarım devam ediyor. Ufuk Tekel bana hiçbir uyarıda bulunmadı. Bana ‘İnsanlar oruçlu, sigara içme’ diye bir cümle kullanmadı. Ben ona küfür etmedim. Söylediği gibi ‘Sana ne a..k..’ gibi bir kelime kullanmadım. Söyledikleri yalan. Durup dururken gelip bana vurdu. Ondan şikâyetçiyim.”

‘BOKSÖR DEĞİLİM, ÇAYCIYIM’

İşlettİğİ çay ocağı önünde konuşan Ufuk Tekel, “Herkes beni tanır. Ben de yıllardır sigara içiyorum. Sigara içtiği için vurmadım. Küfür etmeseydi bu olay yaşanmazdı. Boksör değilim, o tür sporlarla da hiç ilgilenmedim” dedi. Gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle İstanbul 4. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Ufuk Çetin’in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Mahkeme kararında “Delillerin büyük oranda toplanmış olması, şüphelinin samimi beyanı ve olaydan sonraki davranışı nazara alındığında müştekiyi hastaneye getirmesi dikkate alındığında şüphelinin bu aşamada tutuklanmasının ağır bir tedbir olacağı” vurgulandı.