'Yasak aşktan bebek cinayetine

'Yasak aşktan bebek cinayetine

’Topuk kanı’ verilmeyince, bebek cinayeti ortaya çıktı

Erzurum'da ilişkiye girdiği 18 yaşındaki genç bir kızdan evlilik dışı çocuğu olan evli ve 4 çocuk babası 46 yaşındaki Harun Ş., iddiaya göre bebeği öldürdükten sonra toprağa gömdü. Yeni doğan bebekten sağlık kontrolü için "topuk kanı" alınmadığını fark eden sağlık görevlilerinin girişiminin ardından soruşturma başlatan Jandarma tarafından aydınlatılan cinayette, gözaltına alınan baba Harun Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay Erzurum'un Horasan ilçesinde meydana geldi. Özel bir şirkette işçi olarak çalışan Harun Ş., babası vefat ettiği için 10 yaşındaki kardeşiyle birlikte annesiyle yaşayan D.A. ile arkadaşlık kurup yasak aşk yaşamaya başladı. Bu ilişkiden hamile kalan D.A., karnı büyüdükçe bol elbiseler giyerek çevresinden gizlemeye çalıştı. Doğum sancıları artan D.A., geçen 7 Ocak günü ilçedeki Devlet Hastanesi'nde 3 kilo ağırlığında sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumla birlikte ilişkiyi genç kızın annesi de öğrendi.

BABA BEBEĞİ ALDI

Doğumun haber verilmesi üzerine hastaneye gelen Harun Ş.'ye, iddiaya göre sevgilisi D.A. dünyaya getirdiği bebeğe sahip çıkmayacağını söyledi. Bunun üzerine Harun Ş., bebeği annesi D.A'dan aldı. D.A. bebeğin babasını soran hastane yönetimine de Harun Ş.'nin adını veridi, ancak nişanlı olduklarını söyledi.

Ardından Harun Ş. bebeği öldürüp Kars'ın Sarıkamış İlçesine bağlı Karakurt mevkiinde ormanlık bir alana açtığı çukura gömdü.

SAĞLIK TAKİBİNDE ORTAYA ÇIKTI

Doğumdan bir süre sonra anne D.A.'nın, bebeğini sağlık kontrolü için "topuk kanı" alınması için herhangi bir sağlık birimine götürmediği fark edildi. Sağlık görevlileri, ailenin yaşadığı eve ekip gönderdi. D.A., sağlık görevlilerine "evde yeni doğan bebek" olmadığını belirtmesi üzerine şüphelenen sağlık ekibi durumu İl Sağlık Müdürlüğüne iletti.

Savcılığın talimatı doğrultusunda Erzurum İl Jandarma Komutanlığı oluşturduğu özel bir ekibi geçen 15 Nisan günü Horasan ilçesine gönderdi. Yapılan titiz bir çalışmanın ardından jandarma cinayeti aydınlattı. Gözaltına alınan katil zanlısı baba Harun Ş. suçunu itiraf etti.

'SEN BAKAMAZSIN DEYİP ÇOCUĞU ALDI'

Olayın ortaya çıkmasından sonra ifadesine başvurulan anne D.A. ise, "Harun Ş. hastaneye gelip bebeği aldı. Bana "sen bu çocuğa bakamazsın, bekarsın. Çevrende yanlış anlaşılır. Ben bu çocuğu götürüyorum. 3-4 gün sonra da gelip seni alacağım" dedi. Sonra 3-4 gün geçtikten sonra gelmeyince, kendisini aradım fakat ulaşamadım" diye konuştu.

BABADAN "AKRABALARIMA GÖTÜRÜRKEN YOLDA ÖLDÜ" İDDİASI

Sarıkamış Ormanlığında çocuğunu gömdüğü yeri savcıya gösteren Harun Ş., "Yasak bir ilişki sonucu dünyaya gelen bebeğe annesinin bakmayacağını söylemesi üzerine, hastaneden alarak Kars'a akrabalarımın yanına götürüyordum. Yolda öldüğünü görünce kürekle açtığım çukura gömdüm" dedi.

Ancak Harun Ş.'nin gösterdiği yerde kazılan çukurdan bebeğin cesedi bulunamadı. Bebek cesedinin yabani hayvanlar tarafından gömüldüğü yerden çıkarılarak parçalandığı sanılıyor. Baba Harun Ş., "Alt soyunu kasten öldürmek" suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

DHA