11 darbeci Gökova ve Çetibeli'de aranıyor

11 darbeci Gökova ve Çetibeli'de aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timindeki 11 darbeci askerin yakalanması için Gökova ve Çetibeli bölgesi ablukaya alındı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenlemek isteyen, ardından kayıplara karışan timin halen daha kaçak olan 11 üyesinin yakalanması için Marmaris'in Gökova ve Çetibeli bölgesi polis ve askerler tarafından havadan ve karadan ablukaya alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleme girişiminde bulunan timin kaçak olan 7 mensubu Marmaris'in Çetibeli Mahallesi'nde dün yakalanmıştı. Gözaltına alındıktan sonra ilk sorgulamaları Marmaris Çetibeli Jandarma Karakolu'nda yapılan 7 darbeci asker ilk sorgulamalarında suikast girişiminde bulunduklarını itiraf ederek, 18 kişinin iki gruba ayrıldığını ve tesadüfen aynı bölgede karşılaşıp, birbirleriyle iletişim kurduklarını söylediler. Yakalanan 7 darbeci askerin ifadeleri doğrultusunda kaçan 11 askerin de aynı bölgede olduğunun anlaşılması üzerine yakalanmaları için başlatılan operasyonlar havadan ve karadan devam ediyor. Havadan askeri ve polis helikopterleri ile keşif uçakları, karadan özel komando birlikleri ve özel hareket polisleri Marmaris'in Gökova ve Çetibeli bölgesini didik didik tarıyorlar.

Bu arada, dün yakalanan ve üzerilerinde 3 kısa namlulu silah çıkan ve aralarında Çiğli İmamı olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu darbeci askerler, ayrıca silah gizlediklerini de itiraf ettiler. Darbeci askerlerin sorgularında gizledikleri 7 silahın yerini tarif etmeleri üzerine özel hareket polisleri silahların gizlendiği yeri tespit edip, silahları bulmak için harekete geçti.

İHA