11 yaşındaki kıza cinsel istismar !

11 yaşındaki kıza cinsel istismar !

Antalya'da 11 yaşındaki kuzene cinsel istismarda bulunan kişi 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde amcasının kızı 11 yaşındaki R.G.K.'ye cinsel istismarla suçlanan 21 yaşındaki Ahmet K., 24 yıl hapse mahkum edildi.

Serik'e bağlı Yanköy Mahallesi'nde geçen mart ayında amcasının kızı R.G.K.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ahmet K., tutuklandı. Ahmet K. hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması görüldü. R.G.K.'nın bulunmadığı duruşmaya, şikayetçi anne ve babayla sanık avukatları katılırken, tutuklu sanık Ahmet K. SEGBİS'ten bağlandı.

SAVCI MÜTALAA VERDİ

Duruşmada mütalaa veren savcı, sanığın müştekiye değişik zamanlarda 10'dan fazla cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, en son olayda müştekiyi okuldan motosikletle alarak portakal bahçesine götürdüğünü, burada cinsel saldırı işlemini gerçekleştirdiğini kaydetti. Müşteki avukatı da savcının mütalaasına katıldıklarını belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

'BERAATIMI İSTİYORUM'

Son sözü sorulan Ahmet K. ise suçlamaları reddetti. Ahmet K., "Portakal bahçesine gittim. Orada müştekinin babası da vardı. Böyle bir olay olmadı. Benden şikayetçi olma konusunda bir hafta içinde birkaç defa fikir değiştirdiler. Bana "köyden gitsin" diye haber gönderdiler. Köyden gitseydim şikayetçi olmayacaklar mıydı? Ya da ben onları şikayet etseydim mağdur olmayacaktım. 8 aydır cezaevindeyim. Beraatımı istiyorum" dedi.

AVUKATLAR: AİLELER ARASINDA HUSUMET VAR

Sanık avukatları da mahkeme başladığında hazırlanan iddianameyle şimdiki mütalaa arasında herhangi bir fark olmadığını, olayla ilgili keşifte müştekinin "portakal bahçesi" diye ifade ettiği yerin böyle bir olayın yaşanmasına uygun olmadığını, müştekinin de portakal bahçesinin biraz ilerisinde sazlık bir bölgeyi gösterdiğini söyledi. Sanıkla müştekinin ailesi arasında miras paylaşımı nedeniyle husumet bulunduğunu öne süren sanık avukatları, müştekinin soruşturma aşaması ve keşifteki ifadelerinin çelişkili olduğunu savundu. Olayla ilgili tek bir somut delil olmadığını, sadece müştekinin iddiaları olduğunu kaydeden avukatlar, önceki dönemlerde olduğu belirtilen cinsel istismarlardan birinin olduğu tarihte müvekkillerinin askerde olduğunu vurguladı. Sosyal gelişim uzmanlarının da müştekinin gelişiminin normal ve yaşına uygun davranışlar sergilediğini belirttiğini aktaran sanık avukatları, Ahmet K.'nin beraatı ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme, sanık Ahmet K.'ye "çocuğun cinsel istismarı" suçundan 16 yıl 8 ay, "hürriyeti tahdit" suçundan ise 7 yıl 4 ay olmak üzere toplam 24 yıl hapis cezası verdi.

DHA