112 Acil hattını arayıp 'dürüm' istediler

112 Acil hattını arayıp 'dürüm' istediler

112 Acil hattını arayan "kendini bilmezler" telefonda dürüm bile istedi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, 112 Acil hattını arayan bazı kişilerin "kebap dürüm" bile istediğini söyledi.

Kent genelinde midesi bulananın bile 112 hattını aradığını belirten İl Müdürü Yılmaz Yücel, bunun aciliyet gerektiren bir çok müdahaleyi geciktirdiğini açıkladı. Vatandaşların taksi çağırır gibi 112 hattını aradığını kaydeden Yücel şöyle dedi:

"Halkımızdan araçla veya taksiyle gelebilecek, durumu acil olmayan hastalar için ambulans talebinde bulunmamalarını istiyoruz. Çünkü o an gerçekten o bölgede hayati tehlikesi olan bir hastaya ulaşmakta zorlanılıyor. Ayrıca 112 istasyonumuzu arayarak, "orası lokanta mı, pastane mi veya bize 5 kebap dürüm gönderin" diyerek hattı meşgul ediyorlar."

VAKAYA ULAŞMADA BAŞARI ORANI YÜZDE 96

Niğde'de 2016'da 45 bin 950 vakaya müdahale edildiğini belirten Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niğde'de 19 112 istasyonu bulunuyor. Niğde Sağlık Müdürlüğü olarak kırsal ve kentsel ulaşım oranlarımız var. Kentsel dediğimiz yani merkezdeki ambulansın vakaya 10 dakika içinde ulaşması lazım ve bunda ilimizde en az yüzde 96 civarında başarı sağlandı. Kırsalda vakaya ulaşma vakti en az 30 dakika içerisinde olmalı, bunda da yüzde 96.5 başarılıyız. Burada vatandaşımızdan bir tek şey rica ediyoruz. Özellikle 112 ambulansı, Niğde çağrı merkezi tarafından yönlendirilerek, müdahale edilmesi gereken kaza veya diğer vakalara ulaşması gerekiyor. Çok küçük sebeplerle ambulansların meşgul edilmemesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

DHA