12 yıl dağlarda yaşayan ''Eşkıya'' her şeyi anlattı !

12 yıl dağlarda yaşayan ''Eşkıya'' her şeyi anlattı !

Niğde'de 12 yıl dağlarda firari olarak yaşayan ''Eşkıya'' lakaplı Hüseyin Balcı, ifadesinde operasyonlardan nasıl kurtulduğunu anlattı.

Niğde'de çeşitli suçlardan aranan ve 12 yıl dağlarda firari olarak yaşadıktan sonra önceki gün jandarma tarafından yakalanan 'Eşkıya' lakaplı Hüseyin Balcı'nın ilk ifadesi ortaya çıktı.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Balcı, ifadesinde dağlarda nasıl saklandığını, jandarma operasyonlarından nasıl kurtulduğunu ve yurtdışına kaçma planlarını anlattı. Balcı'nın jandarma operasyonlarını çobanlar sayesinde önceden haber aldığı da ortaya çıktı.

--8131574.jpeg

'Kayalıklardan gözetliyordum'

Niğde merkez Fesleğen Köyü dağlarında yıllardır yaşayan ve yakalanamayan Hüseyin Balcı, Niğde İl Jandarma Komutanlığı'nın asayiş ve istihbarat birimlerinin yaptığı operasyonla önceki gün saklandığı bir bağ evinde yakalandı. Çeşitli suçlardan hakkında yakalama kararı olan Balcı savcılık ifadesinin ardından sevkedildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Balcı ifadesinde 'Jandarma daha önce de çok operasyon yaptı ama beni yakalayamadı. 100 kişilik ekiplerle geldiler ama yine de kaçmayı başardım. Onlar her geldiğinde ben kayalıkların tepesinden onları gözetliyordum.'

--8131572.jpeg

'Yolları kapattım'

'Onların geleceği yolları kayalarla kapatıyordum. Hakkımdaki suçlamalardan çok fazla ceza alacağımdan korktuğum için sürekli kaçtım' dedi. Operasyonları çobanlar sayesinde önceden haber alan Balcı'nın yazları dağlarda yaptığı mağaralarda kışları ise bölgedeki yayla ve bağ evlerinde geçirdiği belirlendi. Cep telefonu kullanmayan ve zaman zaman köye inerek yakınlarıyla görüştüğü belirlenen Balcı'nın kaldığı mağaralardan birinin önüne kenevir ektiği de belirlendi. Balcı, keneviri kendisinin ekmediğini iddia etti.

--8131570.jpeg

Milliyet