13 öğrenciyi tacizden tutuklandı

13 öğrenciyi tacizden tutuklandı

60 yaşındaki okul müdürü, "13 öğrenciyi cinsel istismar"dan tutuklandı.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir ortaokulda görev yapan 60 yaşındaki müdür İ.B., 13 kız öğrencisini istismar ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine kondu. Müdür hakkında 200 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

[taciz]

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre istismar Y.K. adlı kız öğrencinin velisi İ.K.’nin 4 Nisan’da savcılığa başvurması üzerine ortaya çıktı. İ.K., okul müdürü İ.B.’nin kızının göğüslerini sıktığını ve kalçasını ellediğini söyledi. Kızının, müdürün aynını diğer öğrencilere de yaptığını aktardığını söyleyen İ.K., şikayetçi oldu. İ.B. hakkında soruşturma açılırken, çocukların ifadesi sosyal çalışmacı nezaretinde alındı.

13 öğrencinin tamamı istismarı doğruladı

Çocuklardan Y.K., müdürün kızların göğüslerine dokunduğunu belirterek, “Bunu bazen okul çıkışında koridorda, bazen sınıf defterini götürdüğümüzde yaptı. Beden eğitimi dersinde sınıf defterini götürdüğümde kalçama vurdu” dedi. E.M.A. da müdürün 10-11 kez omzundan tutarak kendisini taciz ettiğini anlattı. S.H. müdürün elini beline koyarak kalçasına temas ettiğini, bu hareketi bütün beden derslerinde yaptığını söyledi. S.B. ise müdürün olur olmaz yanına çağırarak taciz ettiğini söyledi. H.T. ve E.K. de fiziksel taciz ifadesi verdi. Çocuklardan N.K., E.P., H.K., H.Ö., F.H., A.M.A. ve S.Ö de aynı tacizlerle karşılaştıklarını söyledi. Tanıklardan biri olan öğretmen de, müdürün temas içeren davranışlarına değindi.

İ.B. ise iddiaları reddederek, öğrencilerin ‘devamsızlıklarını tespit ettiği için hakkında şikayette bulunduklarını’ öne sürdü.

İ.B. hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan her bir öğrenci için sekizer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Toplam 181 yıldan 195 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması 14 Temmuz’da.

Aynı ilçede ikinci istismar

Aynı bölgedeki bir okulda 56 yaşındaki öğretmen F.G. hakkında da yedi ayrı öğrencisini ders sırasında taciz ettiği iddiasıyla 22 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Okula yeni atanan rehber öğretmen, öğrencilerin ifadelerinden kuşkulanarak durumu müdürle paylaştı. Bir öğretmen de, F.G.’yi sınıfta bir öğrencisini kucağına oturturken gördüğü anlattı. Üç velinin de şikayeti üzerine çocukların ifadesi alındı.

F.G. ise “Hadi bakalım yerinize g… boklular” diyerek, çocukların vurmuş olabileceğini, ancak cinsel saikle hareket etmediğini ileri sürdü. F.G., çocukların kendisini sevdikleri için dizine oturduğunu söyledi. Davanın ilk duruşması 24 Mayıs’ta görüldü.