14 kez evden kaçan kızın hayatı dram çıktı

14 kez evden kaçan kızın hayatı dram çıktı
Güncelleme:

Adana'da kaybolduktan bir hafta sonra bulunan 15 yaşındaki kız çocuğunun 13 yaşında evlendiği, 14 yaşında anne olduğu ve 14 kez evden kaçtığı ortaya çıktı.

Merkez Sarıçam ilçesinde annesi Songül K. ile birlikte yaşayan Ümmügülsüm E. (15), bundan iki yıl önce Tamercan Y. (21) ile dini nikahlı yaşamaya başladı. 14 yaşındayken anne olan Ümmügülsüm E, Tamercan Y. ile anlaşmazlık yaşayamaya başlayınca, 1 yaşındaki kızı Berfin ile birlikte annesinin evine döndü. Ailesiyle de sorunlar yaşayan Ümmügülsüm E., bu sırada sürekli evden kaçmaya başladı. Yeniden annesinin yanına gelen genç kız, 30 Kasım’da 14. kez kayıplara karıştı. Bunun üzerine polis merkezine giden anne Songül K., kızının kaçırıldığını öne sürerek kayıp başvurusunda bulundu.

Kayıp kızın bulunması için çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, 7 Aralık’ta eski eşi Tamercan Y.’i gözaltına aldı. Emniyete götürülen Y., eski eşi Ümmügülsüm E.’ın Kozan ilçesindeki arkadaşının yanında olduğunu söyledi. Bunun üzerine belirtilen adrese baskın yapan polis, Hacı İsmail K.’yi (40) gözaltına aldı. Ümmügülsüm E. ise annesinin evine döndüğü sırada polis ekiplerince bulundu.

Eski eşini kaçırmadığını iddia etti
Emniyete götürülen Ümmügülsüm E., ifadesinde, kendi isteğiyle evden ayrıldığını, kaçırılmadığını öne sürerek, annesinin yanına dönmek istemediğini söyledi. Hırsızlık suçundan aranması olduğu belirlenen Y. ise eski eşini kaçırmadığını iddia etti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Hacı İsmail K. ile Tamercan Y. adliyeye sevk edilirken, annesinin kendisine şiddeti uyguladığını öne sürüp onunla birlikte yaşamak istemediğini söyleyen Ümmügülsüm E. ise sevgi evlerine yerleştirildi.

İHA

Etiketler adana çocuk gelin