15 Temmuz'un yeni görüntüleri !

15 Temmuz'un yeni görüntüleri !

FETÖ'nün yaptığı darbe girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup asker tarafından 15 Temmuz gecesi yapılan saldırılara ilişkin yeni MOBESE görüntüleri ortaya çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne ait bir MOBESE kaydında, Emniyet binası önüne gelen, darbecilerin kullandığı zırhlı araçların, TOMA'larla kurulan barikatı aşmaya çalıştığı anlar yer alıyor. Askeri zırhlı araçlarla itilen TOMA'ların arasında kalan emniyet amiri Cüneyt Bursa şehit olmuştu.

Bir başka kayıtta, Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde bir darbecinin vatandaşlara ateş edişi görülüyor. Zırhlı araçtan indikten sonra yaşlı bir kadına nişan alarak ateş ettiği görülen darbeci asker, daha sonra soğukkanlılıkla aracına dönüyor. Aynı görüntülerin devamında, bir askeri helikopterle vatandaşlara ateş açılışı ve Emniyet binasının vuruluşu dikkati çekiyor.

Kayıtlarda, Dikimevi kavşağında vatandaşlarca ele geçirilen tankların polis merkezine götürüldüğü anlar da görülüyor.

- Tanklar vatandaşların arasına dalıyor

Vatandaşların üzerine tankların sürüldüğü 15 Temmuz gecesine ait bir video kaydında da Genelkurmay kavşağında toplanan vatandaşların tanklar tarafından yaralanmaları yer alıyor.

Tankların, birçok polis otomobili ile vatandaşlara ait araçları da ezerek geçtiğinin görüldüğü video kayıtlarında, bazı vatandaşların tankların sürüklediği araçların arasında sıkıştığı, bazılarının yaralanmamak için alt geçide atladığı izleniyor.

MOBESE görüntülerinden bir başkasında, Genelkurmay Başkanlığı önünde helikopterlerce ateş açıldığı anlar göze çarpıyor. Cobra tipi saldırı helikopterinden atılan 20mm'lik top mermilerinden korunmak için vatandaşların kaçıştığı, seyir halindeki bir motosikletin üzerinde bulunan iki kişinin, güzergahlarına açılan ateş üzerine düştükleri görülüyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine ait değişik açılardan çekilen görüntülerde ise uçak ve helikopterlerin Külliye çevresini hedef alışı gözler önüne seriliyor.

AA