15 yıl sonra ortaya çıkan gerçek ! Eşi uyuttu, akrabaları boğarak öldürdü

Güncelleme:

Konya'da 15 yıl önce ortadan kaybolan Necati Keleş'in, eşi Sebahat B. tarafından uyku ilacıyla uyutulduğu, eşinin akrabaları tarafından öldürülüp gömüldüğü ortaya çıktı.

Konya'da 15 yıldır kayıp olarak aranırken öldürülüp gömüldüğü ortaya çıkan Necati Keleş'in (46), kendisine boşanma davası açan eşi Sebahat B. (47) tarafından kahvesine uyku ilacı konulup, uyutulduğu, kayınbiraderi Mustafa Y. (44) ve eşinin akrabası Kadir B. (41) tarafından kabloyla boğulduğu belirlendi. Sebahat B.'nin, olaydan bir gün sonra eşini gömdükleri yere gidip, cesedi hayvanların çıkarmaması için etrafına ve üzerine taş koyduğu ortaya çıktı. Gömüldüğü yerden kemikleri çıkartılan Keleş'in parmağındaki yüzükte ise 'Sebahat' yazdığı belirtildi.

Çumra ilçesinde belediyede işçi olarak çalışan Necati Keleş'in annesi Ayşe Keleş, 19 Kasım 2005 tarihinde güvenlik güçlerine giderek kayıp müracaatında bulundu. O dönem yapılan aramalarda Keleş'in izine ulaşılamadı. Aradan geçen zamanın ardından Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Keleş'in bulunması için yeniden soruşturma başlatıldı.

ÖZEL EKİP KURULDU
Soruşturma kapsamında dosya, 6 ay önce Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne devredildi. Özel ekip, Necati Keleş'in ikinci evliliği olan Sebahat B. ile 2004 yılı Aralık ayında evlendiğini, çiftin 10 ay evli kaldıktan sonra Sebahat B.'nin şiddet gördüğü iddiasıyla evi terk ettiğini belirledi. Keleş'in kaybolmadan 12 gün önce de Sebahat B.'nin boşanma davası açtığını ve geçen süreç içinde de boşandığını saptadı. İlk evliliğinden 3 çocuğu olan Sebahat B.'nin Keleş'i, öldürmüş olabileceği üzerinde duran ekip, çalışmasını bu yönde yoğunlaştırdı. Polis, Necati Keleş'in kayıp olduğu dönemde Sebahat B.'nin sık sık kardeşi Mustafa Y. ve akrabası Kadir B. ile görüştüğünü saptadı. Bunun üzerine Sebahat B., kardeşi Mustafa Y., akrabası Kadir B. ve olaya karıştığı öne sürülen oğlu Hüseyin B. (31) şüphe üzerine pazartesi günü gözaltına alındı.

15 yıl sonra ortaya çıkan gerçek ! Eşi uyuttu, akrabaları boğarak öldürdü - Resim : 1

CESEDİ GÖMDÜKLERİ YERİ GÖSTERDİ
Şüphelilerden Kadir B., Necati Keleş'i öldürüp, Bozkır ilçesine bağlı Tepebaşı köyü mevkisindeki dağlık alanda gömdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine ekipler Kadir B. ile birlikte bölgeye gitti. B., yaklaşık 1 metre yüksekliğinde karla kaplı alanda Keleş'i öldürüp gömdükleri yeri gösterdi. İş makinası yardımıyla yapılan kazı çalışmasında öldürüldükten sonra cesedi çuval içine konmuş olan Keleş'in kemiklerine ulaşıldı. Kemik parçaları incelenmek üzere Çumra Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

15 yıl sonra ortaya çıkan gerçek ! Eşi uyuttu, akrabaları boğarak öldürdü - Resim : 2

CESEDİ KAMYONETLE DAĞLIK ALANA GETİRMİŞLER 
Kadir B. ifadesinde, Necati Keleş'i uyuttuktan sonra kabloyla boğarak öldürdüklerini, daha sonra çuval içerisine koydukları cesedi, kamyonetle dağlık alana götürüp gömdüklerini söyledi.  Çobanlık da yapan B., cesedi gömdükleri bölgeye sık sık giderek kontrol ettiğini anlattı. 

15 yıl sonra ortaya çıkan gerçek ! Eşi uyuttu, akrabaları boğarak öldürdü - Resim : 3

EŞİ, KAHVESİNE UYKU İLACI ATIP UYUTTU

Yapılan sorgulamasında o dönem bir diş hekiminin yanında çalıştığını belirten Sebahat B., ifadesinde olay günü o dönem ayrı yaşadıkları için eşi Necati Keleş ile Konya'da buluştuklarını ve sonra Çumra'daki evlerine geldiğini söyledi. Evde eşinin kahvesine uyku ilacı kattığını belirten B., ''Necati bana evlendiğimiz günden beri şiddet uyguluyordu. Ben de olaydan kısa süre önce boşanma davası açtım. O gün eve geldikten sonra bana 'madem boşanma davası açtın, o zaman üzerine yaptığım malları bana geri vereceksin' diyerek beni dövdü. Ben, ona yaptığım kahvenin içerisine uyku ilacı attım. Necati bir süre sonra uyudu.'' dedi.


15 yıl sonra ortaya çıkan gerçek ! Eşi uyuttu, akrabaları boğarak öldürdü - Resim : 4

Eşi uyuduktan sonra eve kardeşi Mustafa Y. ile akrabası Kadir B.'yi çağırdığını belirten Sebahat B., ''Kardeşim ve akrabam olan Kadir B.'yi çağırdım. Onlarda Necati'yi boğarak öldürdü. Sonra getirip araziye gömdük'' diye konuştu.

HAYVANLARIN CESEDİ ÇIKARMAMASI İÇİN ÜZERİNE TAŞ KOYMUŞLAR 
Sebahat B., olaydan bir gün sonra eşinin cesedini gömdükleri yere tekrar gittiklerini belirterek, ''Ertesi gün de aynı yere gidip cesedi hayvanlar çıkarmaması için üzerine ve yanlarına taş koyduk" ifadelerini kullandı.

PARMAĞINDA SEBAHAT YAZILI YÜZÜK ÇIKTI
Öldürülüp cesedi çuvala konan Necati Keleş'in bulunan kemikleri arasında parmağında, üzerinde 'Sebahat' yazılı yüzük bulunduğu öğrenildi. Keleş'in cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Necati Keleş'in cenazesi Çumra ilçesinde toprağa verildi.  Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

DHA

Etiketler cinayet konya