150 kiloluk danayı arabayla çalmaya kalkıştılar

150 kiloluk danayı arabayla çalmaya kalkıştılar

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 150 kiloluk danayı otomobile yükleyip, çalmak istediler.

Isparta'nın Yalvaç İlçesi’nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 58 yaşındaki İbrahim Karakuyu’ya ait 150 kiloluk danayı otomobile yükleyip çalmaya kalkıştı. Çiftçinin hırsızlığı fark etmesinden sonra yapılan aramada çalınan dana bir otomobilin arka kısmında başına çuval geçirilmiş ve ağzı sıkıca bağlanmış bir şekilde bulundu.

Geçen pazar gecesi Yalvaç’a bağlı Yukarı Tırtar Köyü’nde oturan emekli İbrahim Karakuyu’nun evinin altındaki ahıra giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 150 kilo ağırlığında 10 aylık danayı dışarı çıkardı. Danayı bir otomobilin yolcu mahalline koyan şüpheliler, ses çıkarmaması için hayvanın ağzını bağlayıp, başına da çuval geçirdi. Sesler üzerine uyanan İbrahim Karakuyu, ahıra indiğinde dananın olmadığını fark etti.

56f6386e18c77352a00676d5.jpg

İbrahim Karakuyu, yeğeni ve oğlunu telefonla aradıktan sonra jandarmaya ihbarda bulundu. Sonrasında aracıyla otomobilin peşine düşen Karakuyu, yaklaşık 20 kilometre ilerde şarampole terk edilen otomobil ve içinde canlı haldeki hayvanını buldu. Israrlı takibi sonucu hayvanı bulan Karakuyu, tekrar çalınır korkusuyla hayvanı sattı. Jandarmanın yaptığı incelemede hırsızlık girişimde kullanılan otomobilin Konya’nın Ilgın İlçesi’nden satıldığı belirlendi.

’DANAYI ZORLUKLA OTOMOBİLDEN ÇIKARDIK’

Ahırda bir ineği, bir de danası bulunduğunu söyleyen İbrahim Karakuyu, olay gecesi ahırdan gelen sesler üzerine uyandığını ancak başta önemsemediğini aktardı. İneğin böğürmesi üzerine ahıra indiğini ve hırsızlığı fark ettiğini kaydeden Karakuyu, "Dışarı çıktığımda 1 kilometre ilerde, köy girişinde bir aracın farlarının yandığını fark ettim. Hemen peşlerine düştük ama çok hızlı gittikleri için yetişemedik. Israrlı takibimiz üzerine yaklaşık 20 kilometre gittikten sonra Senirkent karayolu üzerinde aracı şarampole çekerek şahısların kaçtığını tespit ettik" diye konuştu.

150 kiloluk danayı arabayla çalmaya kalkıştılar

’AĞZINI BAĞLAYIP BAŞINA ÇUVAL GEÇİRMİŞLER’

Şüphelilerin danayı çaldıktan sonra arka koltuğu sökülmüş otomobile koyduklarını belirten İbrahim Karakuyu, hayvanın kaçmaması ve ses çıkarmaması için de ağzının sıkıca bağlandığı ve başına da çuval geçirildiğini vurguladı. Olaydan önce kendisinden danayı satın almak isteyen ancak fiyatta anlaşamadıkları alıcılardan şüphelendiğini söyleyen Karakuyu, olaydan önce 5 bin lira istediği danayı ’tekrar çalınır’ korkusuyla 4 bin 600 liraya başkasına sattığını anlattı. Karakuyu, "400 TL ucuza verdim ama yakalayamasak o da elimize geçmeyecekti" dedi.

150 kiloluk danayı arabayla çalmaya kalkıştılar

Etiketler Isparta
Depremzedelere yardım şekli yüzünden hedefteki ünlü şarkıcı kendini böyle savundu Depremzedelere yardım şekli yüzünden hedefteki ünlü şarkıcı kendini böyle savundu Eski hakemlerden derbinin hakemi Ozan Ergün'e sert eleştiri: ''Sane ve Osimhen kararları skandal!'' Eski hakemlerden derbinin hakemi Ozan Ergün'e sert eleştiri: ''Sane ve Osimhen kararları skandal!'' Satın aldığı otomobille eve dönerken hayatının şokunu yaşadı! Satın aldığı otomobille eve dönerken hayatının şokunu yaşadı! İstanbul'da Taksim metrosu ve füniküler hattı kapatıldı İstanbul'da Taksim metrosu ve füniküler hattı kapatıldı Hesabına yanlışlıkla gelen parayı gören vatandaşlıktan insanlık dersi Hesabına yanlışlıkla gelen parayı gören vatandaşlıktan insanlık dersi İşte Emniyet'in kadın eğitmenleri... Binlerce kadın polisi onlar eğitiyor İşte Emniyet'in kadın eğitmenleri... Binlerce kadın polisi onlar eğitiyor Ekranların güzel oyuncunun İstanbul'daki villasında büyük yangın! Ev kül oldu! Ekranların güzel oyuncunun İstanbul'daki villasında büyük yangın! Ev kül oldu! Beşiktaş'tan TFF'ye gece yarısı muhtırası: ''VAR odasında neler yaşandı, kayıtları açıklayın!'' Beşiktaş'tan TFF'ye gece yarısı muhtırası: ''VAR odasında neler yaşandı, kayıtları açıklayın!'' CNN'den skandal Türkiye haritası: Türkiye'yi bölüo, Kürdüstan ilan ettiler! CNN'den skandal Türkiye haritası: Türkiye'yi bölüo, Kürdüstan ilan ettiler! Ekranların fenomen dizisi Yabancı Damat'ın genç ve güzel yıldızıydı... Şimdi gören tanıyamıyor Ekranların fenomen dizisi Yabancı Damat'ın genç ve güzel yıldızıydı... Şimdi gören tanıyamıyor
Benzin ve motorine yine, yeniden birer zam daha geliyor! Benzin ve motorine yine, yeniden birer zam daha geliyor! Oto sanayide 17 yaşında gencecik bir kız çocuğu... 17 yaşında oto tamircisi oldu Oto sanayide 17 yaşında gencecik bir kız çocuğu... 17 yaşında oto tamircisi oldu Bir ilimiz daha Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Bir ilimiz daha Yüksek Hızlı Tren ağına bağlanıyor: Bakan Uraloğlu tarih verdi Erman Toroğlu'ndan derbi hakemi Ozan Ergün'e rest: ''Eğer yüreğin yoksa hakemliği bırak!'' Erman Toroğlu'ndan derbi hakemi Ozan Ergün'e rest: ''Eğer yüreğin yoksa hakemliği bırak!'' İslam Memiş'ten altın, gümüş, Dolar, Euro, borsa ve Bitcoin için yatırımcılara kritik uyarı İslam Memiş'ten altın, gümüş, Dolar, Euro, borsa ve Bitcoin için yatırımcılara kritik uyarı Sergen Yalçın'dan derbi sonrası sert sözler: ''Bu bir hakem skandalıdır!'' Sergen Yalçın'dan derbi sonrası sert sözler: ''Bu bir hakem skandalıdır!'' Manisa’da korkutan deprem; İzmir'den de hissedildi Manisa’da korkutan deprem; İzmir'den de hissedildi ''Akli dengesi yoktur'' raporlu komşu kızı apartman sakinlerinin kabusu oldu! ''Akli dengesi yoktur'' raporlu komşu kızı apartman sakinlerinin kabusu oldu! Dondurucu soğuklara, yağmura, kara veda edin; güneşli, sıcak bir hafta başlıyor! Dondurucu soğuklara, yağmura, kara veda edin; güneşli, sıcak bir hafta başlıyor! Ankara'da korku dolu gece: 100 araç yangında küle döndü! Ankara'da korku dolu gece: 100 araç yangında küle döndü!