16 işçinin testi pozitif çıktı, fabrika kapandı!

16 işçinin testi pozitif çıktı, fabrika kapandı!
Güncelleme:

Diyarbakır OSB’de bir tekstil fabrikasında çalışan 16 işçide korona virüsü tespit edildi. Fabrika geçici süreyle kapatıldı. Bismil Aşağı Oba Köyü de karantinaya alındı.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan bir kişi, öksürük ve ateş şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Burada yapılan Covid-19 testi pozitif çıkan kişi, pandemi hastanesinde tedaviye alındı. Filyasyon ekiplerinin yaptığı çalışmada fabrikada çalışan 15 işçide daha korona virüsü tespit edildi. 16 işçide korona virüsünün tespit edilmesi üzerine tekstil fabrikası geçici süreyle kapatıldı. Temaslı 26 kişi de karantinaya alındı.

BİSMİL’DE BİR KÖY KARANTİNADA

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Aşağı Oba Köyü de bir kişide korona virüsünün tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Diyarbakır’da ikamet eden bir kişi, ilçeye bağlı Aşağı Oba köyünde anne ve babasını ziyarette gitti. Ziyaret sonrası şahsın yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırılmasının ardından yapılan tetkiklerinde korona virüsü testi pozitif çıktı. Vakanın tespit edilmesi üzerine salgının kontrol altına alınması için Kurşunlu Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararınca köyün ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alınmasına karar verildi.

Jandarma ekipleri karantina altındaki yerleşim yerlerinin giriş ve çıkışlarını kontrol altına alırken, sadece sağlık personellerinin kontrollü girişine izin veriyor. Köyde meydana gelebilecek arıza veya ihtiyaçlar doğrultusunda yetkililerin köye kolluk birimleri gözetiminde giriş çıkış yapabilecek. Sağlık ekipleri karantina altındaki köylerdeki çalışmalarını sürdürürken, Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü de ihtiyaçları karşılıyor. Köy halkının köy sınırlarında kalma koşulu ile hayvanlarını otlatılmasına ve tarla işlerini yapmasına izin veriliyor.