2 çocuk annesi kadını kocasının yanında öldürmüştü! Olayın görüntüleri ortaya çıktı

Güncelleme:

Burdur Bucak'ta Ramazan T., 28 yaşındaki 2 çocuk annesi Hatice I.'yı çalıştığı şarküteride, kocasının yanında av tüfeğiyle öldürmüştü. Olay anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Bucak'ta 28 Nisan'da 2 çocuk annesi Hatice I.'ı çalıştığı iş yerinde, kocasının yanında av tüfeğiyle öldüren Ramazan T.'ın yargılanmasına başlandı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya sanık Ramazan T., tutuklu bulunduğu Burdur E Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBiS aracılığıyla katıldı. Duruşmada taraf avukatları ile Hatice I.'ın babası Bayram, annesi Nazife V. ve eşi Mehmet I. salonda hazır bulundu.

"KORKSUN DİYE ATEŞ ETTİM, HATİCE'YE RASTGELDİ"
Hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açılan Ramazan T., Hatice I. ile bir dönem arkadaşlığı olduğunu öne sürerek, "Olay günü bilmediğim bir numaradan beni aradılar. Demir doğramacı olduğum için demir doğrama işi yaptıracaklarını söylediler. Çağırdıkları yere gidince Hatice'nin akrabası olduğunu söyleyen kişiler tarafından tehdit edildim. Benim ve ailemin bu işten zarar göreceğini söylediler. WhatsApp üzerinden Hatice'yi arayıp 'Senin amacın ne, neden benim üzerime adam salıp tehdit ettiriyorsun, sana maddi manevi yardım ettim' dedim. Bana hakaret etti. Arabamda bulunan silahla iş yerine gittim, 'Çıkın dışarı' diye bağırdım. 'Hatice ile konuşacağım' dedim. O esnada, 'korksun' diye ateş etmek istedim. O panikle Hatice'ye rastgeldi. Onu yerde görünce korku ve panikle olay yerinden uzaklaştım. Amacım öldürmek değildi" dedi.

"ÇOCUĞUMU KATİL ÖLDÜRSÜN DİYE BESLEMEDİM"
Hatice I.'ın babası Bayram V. "Evvela Allah'a, sonra sayın savcımıza güveniyorum. Cezalandırılmasını istiyorum. Şikayetçiyim" dedi. Anne Nazife V. ise "Hiçbir şey öldürmeye sebep değildir. Ben çocuğumu katil öldürsün, diye beslemedim. Bekar bir adamın, evli barklı 2 çocuklu bir kadınla ne işi vardı? Şikayetçiyim, kimse kimseyi öldüremez" diye konuştu.

"ÇIKIN DIŞARI ŞEREFSİZLER" DEYİP ATEŞ ETTİ
Hatice I.'ın eşi Mehmet I. ise "Ben eşimin sanıkla arkadaşlığını bilmiyordum. Tesadüfen dükkandaydım. Sanık gelip kapıyı açtı. Önce eşim gördü benim sırtım dönüktü. Eşim 'Dikkat Mehmet' dedi. Döndüğümde 'Çıkın dışarı şerefsizler. Hepinizi öldüreceğim' deyip hedef gözeterek üç el ateş etti. Beni de vuracaktı. Ben o esnada silahı tuttum. Sanık silahı bırakıp gitti. Polisler geldi. Silahı teslim ettim" dedi.

Mahkeme heyeti, taraf avukatlarını dinledikten sonra sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mahkeme çıkışında Hatice I.'ın ailesinin avukatı Süleyman Uysal, "Ülkemizin kanayan yarası kadın cinayeti yine bir can almıştır. Hatice I., çalışmakta olduğu iş yerinde saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiş. Bu elim olay sonucunda geriye iki çocuğu, gözü yaşlı eşi, anne ve babası kalmıştır. Bu cinayetlerin artık durmasını, buna bir önlem alınmasını istiyoruz. Ülkemizdeki, 'ya benimsin, ya kara toprağın' inancından kurtulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"BENİM YAVRUMU ÖLDÜRDÜ"
Bayram V. çocuğunu kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirtirken eşi Nazife V. ise "Ne kadar ağır ceza alacaksa alsın istiyorum. Çocuklarının rızkını çıkarmak için iş yerine girdi, çalışıyordu. Eşi var, iki çocuğu var. Nereden benim kızıma bulaştı, bilmiyorum. Benim yavrumu öldürdü, bizi de öldürdü. O kara toprağa iki çocuğunu, ana baba olarak bizi de gömdü. Ben bu katillerin yaşamasını istemiyorum. Bu katillerin dışarı çıkmasını hiç istemiyorum. Bu cinayetlere 'dur' denilsin. İdam çıksın" dedi. Hatice I.'ın eşi Mehmet I. da iki çocuğunun annesiz kalması nedeniyle sanığın en ağır cezayı almasını istediğini söyledi.

CİNAYET ANI VE SONRASI KAMERADA
Bucak'ta Karayvatlar Mahallesi Gazi Caddesi'ndeki şarküteride yaşanan cinayet anına ait görüntülere ise DHA muhabiri ulaştı. İş yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarına anbean yansıyan cinayet anında T., aracıyla Hatice I.'ın çalıştığı şarküteri önüne gelip, av tüfeğini eline alarak içeri giriyor. Eşi Mehmet I. ile sohbet eden Hatice I., Ramazan T.'ı eli silahlı görünce kirişin arkasına gizlenmeye çalışıyor. Bu esnada ateş eden T., Hatice I.'ı tam göremeyince yer değiştirerek kafasına ve göğsüne 3 el daha ateş ederek, vuruyor. T., yere yığılan Hatice I.'ın yanına gitmek istediği sırada Hatice I.'ın eşi Mehmet I. ile T. boğuşuyor. Boğuşma anında tüfek 2 el daha ateş alırken, Mehmet I.'ın elinden tüfeği aldığı Ramazan T. koşarak uzaklaşıyor.