2 üst düzey PKK'lı öldürüldü

2 üst düzey PKK'lı öldürüldü

Tunceli'de yapılan operasyonda 2 üst düzey terörist öldürüldü.

Tunceli merkeze bağlı Kutu Deresi Vadisinde iki gün önce, kış üslenmesi hazırlığındaki PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan hava destekli operasyonda öldürülen PKK'lı sayısının 13'e çıktığı belirtildi. Tunceli Valiliği, gerçekleştirilen bir operasyon ile yasadışı MLKP örgütüne mensup bir kişinin yakalandığını ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını açıkladı.

Merkeze bağlı Kutu Deresi Vadisinde kış üslenmesi hazırlığı yapan PKK'lılara yönelik 2 gün önce başlatılan operasyon kapsamında yapılan arazi arama ve taramalarında 3 PKK'lının daha cesedi bulundu. Böylelikle hava destekli operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı 13'e çıktı. Operasyon kapsamında 17 yaşında olan ve 30 gün önce örgüte katılan Suriye'nin Kobani ilçesi nüfusuna kayıtlı bir kadın PKK'lı da yaralı olarak yakalanmıştı. Güvenlik kaynakları, etkisiz hale getirilen 13 PKK'lı arasında bulunan 2 erkek PKK'lının örgütün sözde "Dersim Eyaleti Doğu cephesi bölgesi" sorumlularından oldukları ve örgüt içinde etkin görevde bulunduklarını belirti.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, gerçekleştirilen bir operasyon ile kırsal alanında silahlı faaliyet yürüten yasadışı MLKP örgütüne mensup bir kişinin yakalandığı ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı belirtildi.

DHA