2 yılda tam 28 kadın ''düşerek'' öldü!

2 yılda tam 28 kadın ''düşerek'' öldü!
Güncelleme:

Türkiye genelinde sadece son 2 yılda 28 kadının "pencere ya da balkondan yüksekten düşerek" ölümüyle ilgili uzmanlardan dikkat çeken uyarı.

Yeni yılın 15 gününde 3 kadının daha pencereden veya balkondan düştüğüne dair haber geldi. Son 2 yılda en az 28 kadın evde yalnız değilken balkondan ya da pencereden düşerek yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak kayıtlara geçen bu ölümleri birçoğu henüz aydınlanmadı. "Yüksekten düşmeye bağlı ölümlerin ispatı zor olduğu için, şüpheliler bu durumdan faydalanmak istiyor" diyen Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar "Kadınların tercih ettiği yöntemler arasında yüksekten atlama birinci sırada değil. Kadınlar, şiddet içeren intihar yöntemlerini seçmez. Bu yöntemleri daha çok erkekler seçiyor.” diye konuştu.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre Ankara'da 2018 yılında bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybeden Şule Çet'in ölümü aylarca "İntihar mı cinayet mi?" diye tartışılmış ve Çet'in intihar ettiği öne sürülmüştü. Daha sonra ise genç kadının intihar etmediği, öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Türkiye'de son yıllarda buna benzer şüpheli ölümleri sık sık duyuyoruz. Son 2 yılda en az 28 kadın evde yalnız değilken, balkondan ya da pencereden düşerek yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak kayıtlara geçen bu ölümleri birçoğu henüz aydınlanmadı. Soruşması tamamlanan bazı dosyalarda da, intihar ettiği öne sürülen kadınların, öldürüldüğü ortaya çıktı.

(Kaynak)