20 adliye çalışanı FETÖ'den tutuklandı

20 adliye çalışanı FETÖ'den tutuklandı

İzmir'de FETÖ'ye üye oldukları iddiasıyla gözaltına alının 20 kişi tutuklandı.

İzmir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve emekli müdürlerin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı. Şüphelilerin haberleşmek için akıllı cep telefonlarında "By Lock" benzeri özeliklere sahip olan "Asphalt 8: Airborne" isimli mesajlaşma programını kullandıkları belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 10 Ağustos'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 55 zabıt katibi ve yazı işleri müdürünü gözaltına aldı. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yaptığı çalışmada, aralarında yazı işleri müdürleri, katipler ve mübaşirlerin bulunduğu 20 kişinin terör örgütü üyeleri ile haberleşme için akıllı cep telefonlarına yükledikleri, "By Lock" benzeri özeliklere sahip olan "Asphalt 8: Airborne" isimli program üzerinden İzmir Adliyesi'ndeki önemli bilgileri sızdırdıklarını tespit ettiği belirtildi. Program içerisinde bulunan şahıslara zaman zaman örgüt mensuplarınca Kuran ayetleri, sureler ve Fetullah Gülen'in sohbetlerinden kesitler ve Fetullah Gülen'in farklı siteler ile televizyonlarda yapmış olduğu sohbetlerin yayınlandığı internet sayfa adresleri gönderildiği, program içerisinde örgüt mensuplarının sohbet etme amaçlı toplanacağı adres ve toplantı tarihleri de bildirildiği vurgulandı.

Emniyette işlemleri tamamlanan, aralarında İzmir Adliyesi'nde görevli yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu 20 kişi "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. FETÖ/PDY adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Daha önce adliyeye sevk edilen 25 adliye çalışanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

DHA