26 pilot serbest

26 pilot serbest

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 45 pilottan, 26'sı serbest bırakıldı, 19'unun sorgusu sürüyor.

Konya merkezli 8 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 45 pilottan, 26'sı serbest bırakıldı, 19'unun sorgusu sürüyor.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, 7'si daha önce ihraç olan 1'i yarbay, 54'ü üsteğmen olmak üzere 55 pilot hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya'da 5, Ankara'da 18, İzmir'de 16, İstanbul'da 5, Kayseri'de 3, Eskişehir'de 3, Balıkesir'de 4 ve Adana'da 1 pilotun gözaltına alınması için geçen 9 Kasım günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 45 pilot gözaltına alındı. 10 pilotun yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan pilotlardan 1'i polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Sorgusu tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 25 pilottan 1'i adli kontrol 24'ü da yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı. 1'i kadın 19 pilotun sorgusunun da sürdüğü belirtildi.

3'üncü Ana Jet Üssü'nde daha önce düzenlenen 4 operasyonda aralarında pilotların da bulunduğu toplam 70 asker tutuklanmıştı.

DHA

Etiketler 26 pilot serbest