28 yıllık cinayetin altından da FETÖ çıktı

28 yıllık cinayetin altından da FETÖ çıktı
Güncelleme:

Son 10 yıldır faili meçhul cinayet dosyası bulunmayan Konya’da polis ekipleri 28 yıl önce işlenen ve kayıtlara faili meçhul olarak geçen dosyayı tozlu raflardan indirerek kurulan özel ekip sayesinde olayı aydınlattı.

Edinilen bilgiye göre, 1994 yılında merkez Meram ilçesi Alpaslan Mahallesi'nde boş bir arazide M.A.'nın (1940 doğumlu) cesedi bulundu ve yapılan çalışmalar sonrasında olayın fail ya da failleri tespit edilemedi. Özellikle son yıllarda yaptığı çalışmalarla başarılı operasyonlara imza atan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği, kurulan özel ekiple 1994 yılında öldürülen M.A. ile öldürüldüğü dönemde aynı mahallede ikamet eden cinayet zanlısı A.E.'yi takibe aldı. Cinayet zanlısının amcasının oğlu olduğu öğrenilen, 2018 yılında FETÖ'den ihraç polis memuru Mustafa E. ile sık sık görüşmeler yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliğine bağlı özel ekip, görüşmelerde zanlı A.E.'nin korku ve panik içerisinde yıllar önce işlediği cinayetle ilgili itiraflarda bulunduğu, FETÖ'den ihraç Mustafa E.'nin kendisine korkmaması gerektiği ve olayın üzerinden yıllar geçmesi sebebiyle yakalanmasının artık mümkün olmadığı şeklinde telkinde bulunduğu tespit edildi. Ekiplerce olayın şüphelisi A.E. (53) yakalanarak gözaltına alındı.

Her şeyi itiraf etti, öldürdüğü ve cesedi attığı yeri gösterdi

Cinayet Büro ekiplerinin cinayet zanlısıyla yaptığı görüşmede, 1994 yılı Ağustos ayında gece saatlerinde müstakil evlerinin bahçesine giren şahısla tartıştıklarını, 1997 yılında vefat eden babası ile birlikte şahsı darp ettiklerini ve sonrasında 3 tekerlekli motosiklete şahsı bindirip boş bir araziye attıklarını itiraf etti. Cinayet zanlısı olan A.E.'ye Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Cinayet Suçu Soruşturma Savcısı ve avukatların katılımıyla şahsı öldürdüğü ve cesedini attığı yerde yer gösterme işlemi yaptırıldı.

Tozlu raflardan indirilen cinayet dosyası 28 yıl sonra çözüldü

Cinayet zanlısı emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. FETÖ Silahlı Terör Örgütüne üye olmak suçundan polislikten ihraç olan Mustafa E.'ye ise “Suçu Bildirmeme” (TCK 278 Maddesince) şüpheli sıfatıyla adli işlem yapıldı.