3 Gün Arayla Aynı Tıp Fakültesinden 2 Öğrenci İntihar Etti (3)

3 Gün Arayla Aynı Tıp Fakültesinden 2 Öğrenci İntihar Etti (3)

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, iki tıp öğrencisinin üç gün arayla intihar etmesini değerlendirirken, aralarında bir ilişki...

REKTÖR: SON SINIF ÖĞRENCİSİ CEREN PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRMÜŞ

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, iki tıp öğrencisinin üç gün arayla intihar etmesini değerlendirirken, aralarında bir ilişki olmadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Füzün, Ceren Öznur'un 3 yıldır üniversiteye bağlı hastanede psikiyatri tedavisi gördüğünü, ilaç kullandığını belirtirken, Ali Alperen Özdemir'in Temmuz 2015'ten bu yana devamsızlık yaptığını okula gelmediği için hakkında çok bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Prof. Dr. Füzün, şöyle konuştu:

"Öncelikle çok üzgünüz. İki genç evladımızın hayatlarını kaybetmesi bütün camiayı çok üzdü. Alperen 29 yaşında bir genç. Bıraktı, yeniden geldi. 2015 Temmuz'undan bu yana devamsız. 29 yaşında normalde 23 yaşında tıp fakültesinden mezun olması gerekir. 2.5 yıldır devamsız dolayısıyla onun hakkında çok bilgimiz yok. Ceren kızımız bir ara psikiyatri tedavisi nedeniyle ara vermiş, yatırılmış hastaneye sonradan toparlamış. Gayet başarılı 6. sınıfa kadar gelmiş aile hekimliği stajını yapmaktayken intihar etti. Bildiğimiz şey bu kadar. Ceren, üç yıldır tedavi görüyormuş. İlaçları düzgün kullanıyormuş. Krize girdi muhtemelen diye düşünüyorum. Tıp eğitimi ağır ama birçok insan görüyor. Psikiyatrik rahatsızlıklarda bazen bu tip olumsuz sonuçlar olabiliyor. İki öğrencimizi arasında bir ilişki yok."

FOTOĞRAF