3 Kişiyi Tabancayla Yaralayan Sanığı 24 Yıl Hapis

3 Kişiyi Tabancayla Yaralayan Sanığı 24 Yıl Hapis

SAMSUN'da, sıra yüzünden çıkan tartışmada tabancayla ateş ederek üç kişiyi yaraladığı suçlumasıyla tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Selahattin...

SAMSUN'da, sıra yüzünden çıkan tartışmada tabancayla ateş ederek üç kişiyi yaraladığı suçlumasıyla tutuklu yargılanan 56 yaşındaki Selahattin Demircioğlu, "Herkesten özür diliyorum. Öldürmek için ateş etmedim" dedi. Mahmeke 24 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Olay, yaklaşık 5 ay önce İlkadım İlçesi Kışla Mahallesi 4'üncü Hat Dolmuş Durağı'nda meydana geldi. İddiaya göre 4'üncü Hat Dolmuş Durağı eski Başkanı olan ve hatta minibüsü bulunan Selahattin Demircioğlu ile aynı hatta dolmuş şoförü olan Abdullah Kol arasında 10 gün önce sıra yüzünden kavga çıktı. Olay günü minibüsüyle durağa giden Selahattin Demircioğlu, burada bulunan Abdullah Kol'a ruhsatsız tabancayla ateş edip bacağından yaraladı. Bu sırada olayı engellemeye çalışan dolmuş şoförü Çağdaş Çelebi, açılan ateş sonucu sırtından, Yunus Emre Yılmaz da göğsünden vurularak ağır yaralandı.

Yaralılar ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ise şüpheliyi kısa süre sonra olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla birlikte yakaladı. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan yaralılar tedavilerinin tamamlanmasının ardından bir süre sonra taburcu edildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılanan Selahattin Demircioğlu, bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetine son savunmasını yapan sanık, "Herkesten özür diliyorum. Öldürmek için ateş etmedim. Bacaklarına doğru ateş ettim. Bana saldırdılar ve bu sırada elimdeki tabanca kazayla patlayıp diğerlerini yaralamış olabilir" dedi.

İfadenin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı her üç mağduru tahrik altında öldürmeye teşebbüs suçundan toplam 23 yıl 4 aya, 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 24 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına karar verdi.

FOTOĞRAFLI