3 kişiyi yutan selin vurduğu bölge yıkılıyor

3 kişiyi yutan selin vurduğu bölge yıkılıyor

Trabzon'da 3 vatandaşın ölümüne yol açan sel felaketinin ardından sel bölgesinde "kot yükseltilmesi" için düğmeye basıldı.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki gün meydana gelen selde çöken evin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Fatih Oğuzhan toprağa verildi. 2 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinde, bir kişinin de kayıp olduğu belirtiliyordu. Kayan toprak kitlesinin altında kalarak kaybolan muhtar Muhammet Angın’ın eşi Gülten Angın’ın cesedine de dün yapılan çalışmalarda ulaşıldı. Böylelikle ölü sayısı 3’e yükseldi.

 Bölgede temizleme çalışmaları başlatılırken, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. 

‘Kot kaldırılmalı’

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli altyapı sisteminin kaldıramayacağı kadar yağış düştüğünü belirterek, “Normalde 85 kilo olan metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilo düştü. Altyapının buna dayanması mümkün değil” ifadesini kullandı. 

Bir gazetecinin, Beşikdüzü’nün 7 dere üzerine kurulu bir ilçe olduğu, TOKİ’nin bir proje planlandığı, afetin de bundan önce yaşandığını belirterek görüşlerini sorduğu Canikli, son dere ıslahlarının tamamının hemen hemen bitirilmiş vaziyette olduğunu belirterek, şu yanıtı verdi: “Beşikdüzü için söylüyorum; bu şehrin kotunun kaldırılması gerekiyor. Şehirleşme sıkıntısı o kadar büyük boyutlarda ki bu gördüğünüz caddenin boydan boya tümüyle kaldırılması gerekiyor. Yol kotuna getirilmesi gerekiyor, en az 3-4-5 metre. Yol kotuna getirmediğimiz sürece buna benzer afetlerde bu manzaralarla karşı karşıya kalırız.” 

Cenaze törenine katıldılar

Canikli ve Soylu, Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen selde, Ağaçlı köyünde çöken evin enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Fatih Oğuzhan’ın Merkez Eski Cami’de düzenlenen cenaze törenine katıldı. Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora ile Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile Oğuzhan’ın yakınlarının hazır bulunduğu törende cenaze namazını İl Müftüsü Keramettin Demir kıldırdı. Oğuzhan’ın cenazesi, Ağaçlı köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.