3 yaşındaki kızın boğazını kesmişti...

3 yaşındaki kızın boğazını kesmişti...

Zonguldak'ta komşusunun kızını kaçırıp boğazını keserek öldüren kadının cezası8 yıl sonra belli oldu.

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde, 23 Aralık 2008’de komşusunun kızı 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç’ı kaçırıp boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 38 yaşındaki Fatma Kalın, 8 yıl sonra sonuçlanan davada ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

41 yaşındaki Ferdane ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda çalışan maden işçisi eşi 42 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç’ın kızları Sümeyye Cinkılıç, akşam evde uyuduğu sırada tek katlı evlerinin pencere camı kırılarak kaçırıldı. Sümeyye Cinkılıç’ın cesedi, aynı akşam eve 200 metre uzaklıktaki çöp konteyneri yakınında boğazı kesilmiş halde, çuval içinde bulundu. Pencerenin önünde ise "Saat 24.00’e kadar 5 bin TL getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın" yazılı not bulundu.

ANNE TUTUKLANMIŞTI

Eşinden para sızdırmak için cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanan anne Ferdane Cinkılıç ile sevgilisi olduğu iddia edilen maden işçisi C.B., 1’inci Ağır CezaMahkemesi’nde yargılanırken 7 ay sonra tahliye edildi. Ferdane Cinkılıç ve C.B., Şubat 2011’deki karar duruşmasında da yeterli ve inandırıcı kanıt elde edilemediği gerekçesiyle beraat ettiler. Mahkeme, cinayetin aydınlatılması için dosyayı yeniden Savcılığa gönderdi.

FİDYEDEKİ EL YAZISI EN ÖNEMLİ DELİL

Yeniden başlatılan soruşturmada Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda el yazısı fidye notuyla uyuşan komşu Fatma Kalın, tutuklandı. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada Kalın, her duruşmada cinayeti işlemediğini, olayla hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı bir önceki duruşmada sunduğu mütalaasında Cinkılıç’ın cesedinin konulduğu çuvalın aynısından Fatma Kalın’ın kömürlüğünde de bulunduğu ve Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda sanığın el yazısının fidye notuyla uyuştuğuna dikkat çekerek ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Fatma Kalın, Sümeyye Cinkılıç’ın annesi Ferdane Cinkılıç ve babası Ali Osman Cinkılıç ile avukatlar hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık Fatma Kalın, cinayeti işlemediğini ileri sürerek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, eldeki deliller göz önüne alındığında sanığın üzerine atılı suçu işlediğine kanaat getirerek ömür boyu hapis cezası verdi.