33 çocuğa FETÖ işkencesi, Gülen için dua ettirip dövmüşler !

33 çocuğa FETÖ işkencesi, Gülen için dua ettirip dövmüşler !
Güncelleme:

İzmir’de 72 kişinin gözaltına alındığı FETÖ operasyonunda, kurtarılan 33 çocuk terörist başı Gülen için duaya zorlandıklarını, kurallara uymadıkları zaman ise dövüldüklerini söyledi.

İzmir’de pazar günü terör örgütü FETÖ’nün 118 hücre evine yapılan ve 33 çocuğun kurtarıldığı örgüt yapılanmasının başında FETÖ’nün eğitim imamı Muhammed A.Y. olduğu öğrenildi.

Star gazetesinden Muammer Başkan'ın haberine göre adım adım teknik takiple ilişkiler ağı ortaya çıkarılan hücrelerde, yaşları 12-18 arasında değişen çocuklara zorla teröristbaşı Fetullah Gülen’in ‘rahat etmesi için’ dua ettirildiği, kurallara uymadıklarında darp edildikleri ve örgütün ihtiyaçları doğrultusunda istemedikleri meslekleri seçmeye zorlandıkları da belirlendi. 

72 ŞÜPHELİ SORGUDA

İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ekiplerinin FETÖ/PDY’ye yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınan 72 kişinin sorgusu sürüyor. Operasyonda, Türkiye genelinde sözde yöneticilik görevi üstlenmiş örgüt mensuplarının, yakalanmamak için bölge değiştirerek faaliyetlerine devam ettiği, cezaevinde yatan örgüt üyelerinin ailelerine yine örgütün himmet yöntemi ile topladıkları paraları dağıttıkları, hücre evlerinin kiralarını ödedikleri ve örgüt içerisinde ‘Bugünler geçecek algısı’ ile birbirlerini motive etmeye çalıştıkları belirlendi. 

YENİ NESİL ÇALIŞMASI

Operasyonda ortaya çıkarılan bir detay, terör örgütünün, tüm yaşananlara karşın kendine yeni nesil yetiştirmek için yeraltında çalışmalarını sürdürdüğünü gözler önüne serdi. Baskınla, eğitim yalanı ile ailelerinden koparılan çocukları, terörist başının amaçları doğrultusunda örgütün gelecek nesli olarak yetiştirmeye çalışan örgüte büyük darbe vuruldu. 

DEHŞETİ YAŞAMIŞLAR

Yapılan çalışmalarda, özellikle hafta sonları bu evlerde yatılı olarak kalan yaşları 12 ile 18 arasında değişen 33 çocuk için de çalışma başlatıldı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Çocuk Şube’ye davet edilerek psikologlar eşliğinde mağdur olarak ifadelerine başvurulan çocuklar yaşadıkları dehşeti anlattı. Çocuklar; evlerden sorumlu ‘abi’ diye tabir edilen örgüt üyelerinin öncelikle ders çalıştırma ve namaz kılma bahaneleri ile evlere gelip gittiğini, daha sonra yatılı olarak kalmaya başlayan çocuklara zorla terörist başı Fetullah Gülen’e ait kitapların okutulduğunu ve vaaz videolarının izletildiğini,  bu eylemleri yerine getirirlerken dinlenebilecekleri gerekçesi ile telefonlarının toplatıldığını söyledi. Çocukların, örgütün sözde yöneticileri tarafından hangi derslere yatkın olduğu belirlenerek gelecekte yine örgütün istediği mesleği seçmeye zorlandıkları, eğitim çetelesi adı altında fişlemelerin yapıldığı ve bu bilgilerin sözde üst yöneticilere iletildiği tespit edildi.

ZORLA DUA 

Terör örgütünün kendileri üzerindeki zor günlerin yakın zamanda geçeceği ve rahata kavuşacakları yönünde telkinlerde bulunduğu, zorla kendisi ABD’de lüks içinde yaşayan terörist başı için toplu dua yaptırıldığı, bu duaların “Allah’ım Gülen hoca efendimize yardım et ve onun üzülmesine müsaade etme, onu rahata kavuştur” şeklinde olduğu belirlendi.

AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Görev verilen bazı çocukların görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle evlerin sorumlu abileri tarafından şiddete maruz kaldığı da ifadelerde anlatıldı. Dövülen çocukların genellikle tokatlandığı ve bu şekilde diğer çocuklara örnek olması ile disipline edilmeye çalışıldıkları tespit edildi. Çocuklar davetle ifadeleri alındıktan sonra ailelerine teslim edildi. Mağdur olarak uzmanların eşliğinde bilgisine başvurulan 33 çocuk ailelerine ve yakınlarına teslim edildi. 

CEP’LERDEN ŞİFRELİ KAYITLAR ÇIKTI 

Tutuklananlar arasında örgütün İzmir il imamı M.K, Ağrı, Ardahan, Balıkesir ve Trabzon eski il imamları, Karadeniz eski bölge imamı, emniyetin mahrem imamı İsa Erbay ile TSK mensuplarının mahrem imamlarının da olduğu belirtildi. Baskınlar sırasında örgüte ait bilgi ve gizli haberleşme uygulamalarının yer aldığı cep telefonlarının balkon ve pencerelerden atılarak gizlenmeye çalışıldığı, bu şekilde bulunan 12 telefondaki şifreli kayıtlara ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi.
 

Star