4 bin polisle dev operasyon: 125 gözaltı

4 bin polisle dev operasyon: 125 gözaltı
Güncelleme:

Bursa'da düzenlenen uyuşturucu ve terör operasyonuna 4 bin polis katıldı.

Bursa'da 4 bin polisin katılımıyla sabahın erken saatlerinde uyuşturucu ve terör operasyonu başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentte bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı operasyon için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte harekete geçti. 'Narko Timsah' adı verilen uyuşturucu, terör ve aranan şahıslara yönelik operasyonda 4 bin polis görev aldı.

4 bin polisle dev operasyon: 125 gözaltı - Resim : 1

Eğitimli narkotik madde arama köpekleri ve drone'lerin de kullanıldığı operasyonda, önceden belirlenen adreslere baskınlar düzenlendi. Havadan helikopterle de takip edilen operasyonda ekipler, şüphelilerin evlerinin kapılarını koçbaşları ile kırarak içeri girdi. 

4 bin polisle dev operasyon: 125 gözaltı - Resim : 2

Operasyonu yöneten İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Bursa'da uyuşturucuyu, satıcısını, kullananı bitireceğiz, teröre izin vermeyeceğiz. Çok geniş bir operasyon için düğmeye bastık. 4 bin polisimiz görev yapıyor" dedi.

4 bin polisle dev operasyon: 125 gözaltı - Resim : 3

125 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa'da sabahın saatlerinde başlayan operasyonda 125 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar güvenlik önlemleri altında Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Operasyon kapsamında ev, iş yeri ve araçlar ile şüpheliler üzerinde yapılan aramalarda, yüklü miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek ile hassas terazi, çok sayıda çalıntı eşya, çalıntı otomobil ve motosiklet ele geçirildi.

Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 5 ay süren ciddi bir çalışmanın bugün sonuna geldik. Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şubemizin ortak bir çalışmasıydı. Sokak sokak, ilmek ilmek araştırmalar, incelemeler yapıldı. Bugünde bu çalışmaların neticesinde operasyonumuzu gerçekleştirdik. Operasyonumuz halen devam etmektedir. Bursamızdaki uyuşturucu satıcılarına, torbacılarına yönelik ciddi bir operasyon gerçekleştiriyoruz. Gözaltı sayısı 100'ün üzerine çıktı. Bu çok ciddi bir rakam. Çalışmalarımız arz, talep olduğu sürece devam edecek. Bunların kökünü kazıyacağız'' diye konuştu.

DHA