4 çocuk 1 tabut !

4 çocuk 1 tabut !

Çanakkale açıklarında batan teknedeki 4 çocuk hayatını kaybetti.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Akçal sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yola çıkan Suriyeli'lerin içinde bulunduğu fiber tekne, fırtına yüzünden Çanakkale açıklarında alabora oldu.

İçinde 23 kişinin bulunduğu teknedeki 19 kişi kurtarıldı. Yaşları 1 ila 4 arasında değişen 4 çocuk ise yaşamını yitirdi. Çocukların minik bedenleri, tek tabuta konulup morga kaldırıldı.

Edremit İlçesi Akçay Mahallesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için dün akşam yola çıkan 23 Suriyeli'nin içinde bulunduğu fiber tekne, fırtına yüzünden Çanakkale'nin Küçükkuyu Beldesi Mıhlı Mahallesi'ne iki mil mesafede alabora oldu. Çevredeki balıkçılar kaçakları fark edince, saat 23.00'te durumu Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye TCSG 34, TCSG 6 ve SAGER 25 botları ile bir Sahil Güvenlik helikopteri yönlendirildi. Yapılan çalışmada sudaki 19 umut yolcusu kurtarıldı. Yaşları 1 ila 4 arası değişen biri kız 4 çocuğun ise cesedine ulaşıldı.

62526_52883_30102015120125_1.jpg

MİNİK BEDENLER TEK TABUTTA
Kurtarılan kaçaklardan vücut ısısı aşırı düşen sekiz sığınmacı, karaya getirildikten sonra ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi ile Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen çocukların minik bedenleri ise tek tabuta konulup Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.