48 muvazzaf asker FETÖMETRE'ye takıldı

48 muvazzaf asker FETÖMETRE'ye takıldı
Güncelleme:

Deniz Kuvvetleri’nde görevli 48 subay ve astsubayın FETÖ ile ilişkisi FETÖMETRE ile deşifre edildi. Savcılık soruşturmasının ardından düğmeye basan MSB, ihanet şebekesinin 48 üyesini meslekten ihraç etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine yuvalanmış FETÖ’cü hainlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar titizlikle sürdürülüyor. Bu kapsamda önceki gün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bulunan 48 subay ve astsubayın daha FETÖ ile iltisakları nedeniyle TSK ile bağları kesildi. Söz konusu personellerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda da bulunuldu.

5 BİN KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın geliştirdiği FETÖMETRE ile adil ve bilimsel ölçülere göre tespit ediliyor. Deniz Kuvvetleri’nde FETÖMETRE’ye yaklaşık 5 bin 500 personel takılarak ihraç edildi. Bu sayı yaklaşık 5 bin 550 oldu. Bin 400 subay, bin 100 astsubay, 40 uzman erbaş, 85 memur/işçi olmak üzere yaklaşık 2 bin 600 personel FETÖ ile bağlantısı nedeniyle ihraç edildi. 100 subay, 200 astsubay, beş uzman erbaşın ise tutuklu, Bin 550 kişi ise geçici olarak görevden uzaklaştırıldı.