5 bin TL'ye Mercedes ! Polis satarken yakaladı

5 bin TL'ye Mercedes ! Polis satarken yakaladı
Güncelleme:

İstanbul'da kız kardeşini öldürdükten sonra silahlı iki saldırı düzenleyen Erhan T.'nin 4 adamı, saldırıda kullanılan Mercedes'i 5 bin TL'ye satmak isterken yakalandı.

İstanbul’da kızkardeşi Ceylan T.’yi öldürdükten sonra silahlı iki saldırı düzenleyen Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombalı saldırı sanığı Erhan T.’nin 4 adamı, Kadıköy’deki saldırıda kullanılan Mercedes’i alıcı rolündeki polislere 5 bin TL’ye satmak isterken gözaltına alındı. Hızlı araba kullandığı için 'Messi' lakabıyla anılan Ertuğrul Ö., G.Y, R.G ve E.Y gözaltına alındı. Polis saldırıda kullanılan Mercedes ve çetenin kullandığı lüks BMW’ye el konuldu. Polis daha önce Erhan T.’nin, hakkında 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan adamı Cüneyt A.'yı da yakalamıştı.

Erhan T., kızkardeşi Ceylan T.’yi öldürdükten sonra, kendisine haraç vermeyen işadamı M.İ’nin ofisi ve evini kurşunlamıştı. Polisin her yerde aradığı Erhan T. daha sonra eski ortağı Bekir T.’nin Kadıköy’deki galerisini kurşunladı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; Bu olayın ardından Asayiş Şube Gasp ve Hırsızlık Büro ile Organize Şube Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışma başlattı. Ekipler olayın ardından, Erhan T.’nin olaylarda kullandığı 2 lüks otomobili çalarak kendisine veren ve olaylara karışan 50 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Cüneyt A.’yı gözaltına aldı. Aramada, bir lüks otomobil, Smith Wesson tabanca, 4 antika halı, 5 kol saati, 4 avcı bıçağı, 10 parça gümüş eşya ve sahte kimlik çıktı.

Bu gözaltı olayının ardından ilginç bir gelişme yaşandı.

Aylardır aranan kardeş katili ortaya çıktıAylardır aranan kardeş katili ortaya çıktı

ÇETENİN BMW’SİNE DE EL KONDU

Çetenin Kadıköy’de saldırıda kullandığı Mercedes otomobili 5 bin liraya satmaya çalıştığı bilgisi alındı. Polisler alıcı rolünde bağlantı kurdu. Kartal’da randevulaşıldı. Önceki gün buluşma sırasında operasyon düzenlendi. Hızlı araba kullandığı için 'Messi' lakabıyla anılan Ertuğrul Ö. G.Y, R.G ve E.Y gözaltına alındı. Polis saldırıda kullanılan Mercedes ve çetenin kullandığı lüks BMW’ye el konuldu.

“BENİ KANDIRDILAR”

Polis yaptığı araştırmada, saldırıda kullanılan Mercedes’in saldırıdan bir hafta önce çalındığını belirledi. Çete üyelerinin 10 milyon lirayı geçen 27 hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Polis, Kadıköy’de Bekir T.’nin galerisine yönelik silahlı saldırıda, Mercedes araç içerisinde Erhan T., Cüneyt A., Ertuğrul Ö. ve adı açıklanmayan dördüncü bir kişinin de bulunduğunu tespit etti.

Emniyette sorguya alınan çete üyelerinden Ertuğrul Ö., ifadesinde, Mercedes otomobili Erhan T.’nin talimatıyla çaldıklarını, Kadıköy’deki saldırıda aracı kullandığını belirterek, “Benim saldırıdan haberim yoktu. Otomobili saldırı olan yere sürmemi istedi. Ben de gittim. Gittiğimiz sırada bunlar silahları çıkardı ve taramaya başladı. Benim saldırı olacağından haberim yoktu. Beni kandırdı” dediği öne sürüldü.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Cüneyt A. ve Ertuğrul Ö. tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest kaldı. Polisin Erhan T.’yi yakalama çalışması ise sürüyor. 

CÜNEYT A.'DAN MİLYONLUK SOYGUNLAR

Tutuklanan isimlerden Cüneyt A. 15 Ekim 2016 günü Üsküdar’da bir milletvekilinin evine girerek ziynet eşyasını çaldı. 21 Nisan 2017 günü Çengelköy’de eski milletvekilinin evinden 800 bin dolar, 5 milyon lira değerinde ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Çekmeköy’de 8 Mayıs 2017 günü bir siteye girerek 5 kişinin evinden 470 bin lira çaldı. 9 Mayıs 2017 günü Beykoz’da işadamı D.A.E’nin villasına girerek 500 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldı. 25 Mayıs’ta Büyükçekmece’de B.D’nin evinden elektronik eşya ve ziynet eşyası çaldı.

27 Mayıs’ta işadamı H.O’nun evinden 45 bin euro, 50 bin lira para ve ziynet eşyaları çaldı. 28 Mayıs günü Beşiktaş’ta C.J.T’nin evinden 7.30 BMV lüks otomobil ve çelik kasa içerisindeki 400 bin lirayı aldı.

Son olarak 3 Haziran 2017 günü Büyükçekmece’de işadamı F.E’nin evinden 2 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve Smith Wesson tabanca alarak kaçtı.

Zanlı yakalandığında 320 bin liralık otomobil kullanıyordu. 

Hürriyet

Etiketler hırsız mercedes