5 yaşındaki kuzene cinsel istismar !

5 yaşındaki kuzene cinsel istismar !

Konya'da bayram ziyaretinde 5 yaşındaki kuzenine cinsel istismar uygulayan 16 yaşındaki kişi serbest bırakıldı.

Konya'da bayram ziyaretine gelen 5 yaşındaki kuzeni T.R.D.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 16 yaşındaki A.T., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü merkez merkez Meram İlçesi Hacı İsa Efendi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre T.R.D., ailesiyle birlikte bayram ziyareti için dedesi H.T.'nin evine geldi. Minik kız, dayısının oğlu olan ve yatılı olarak kaldığı Kuran kursundan bayram nedeniyle gelen kuzeni A.T. ile karşılaştı. Aile sohbet ettiği sırada A.T., iddiaya göre, kuzenine başka bir odada cinsel istismarda bulundu. T.R.D.'nin durumu ailesine anlatması üzerine aile polise giderek şikayetçi oldu. Hastanede tedavi altına alınan kızın yapılan kontrollerinde, cinsel istismara uğradığı saptandı. Minik kız doktorlar tarafından tedavi altına alınırken, anne ve babası fenalaştı. T.R.D.'ye ve ailesine psikolojik destek sağlanacağı öğrenildi.

DEDESİ BÜYÜTMÜŞ

Şüpheli A.T.'nin doğum sırasında annesini kaybettiği, kendisini dedesi H.T.'nin büyüttüğü öğrenildi. H.T., polise verdiği ifadesinde, "A.T.'yi ben büyüttüm. 2 yıldır Kuran kursuna gidiyordu. Bayramda yanıma gelmişti" dediği öğrenildi.

SERBEST BIRAKILDI

Olaydan sonra kişisel eşyalarını da evde bırakarak kaçan şüpheli A.T., polis tarafından şehir merkezinde yakalandı. İfadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlğü'ne götürülen A.T., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. A.T., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA